• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: - tiekoties ar Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas pārstāvjiem - pieņemot Ķīnas Tautas Republikas vēstnieku - sarunā ar Latvijas vēstnieku Krievijas Federācijā - akreditējot Latvijas vēstnieku Grieķijas Republikā - tiekoties ar skaistumkonkursa rīkotājām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.07.1999., Nr. 240/241 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19457

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nacionālā programma Latvijas integrācijai Eiropas Savienībā

Vēl šajā numurā

28.07.1999., Nr. 240/241

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— tiekoties ar Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas pārstāvjiem

Vakar Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga tikās ar Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas pārstāvjiem Jāni Ādamsonu un aizsardzības ministru Ģirtu Valdi Kristovski, sarunā piedalījās arī Saeimas Juridiskā biroja vadītājs Gunārs Kusiņš un Valsts prezidentes padomnieks Gunārs Zaļkalns.

Sarunā pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar Nacionālā drošības likuma pašreizējo projektu, drošības koncepcijas lomu kopumā un valsts aizsardzības budžetu. Pārrunātas Nacionālās drošības padomes funkcijas un loma valstisko institūciju hierarhijā. Nozīmīga sarunas daļa tika veltīta Valsts prezidentes kā Nacionālās drošības padomes priekšsēdētājai.

— pieņemot Ķīnas Tautas Republikas vēstnieku

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 27.jūnijā, tikās ar Ķīnas Tautas Republikas vēstnieku Latvijā Jao Peišenu.

Sarunā tika apspriestas abu valstu attiecības. V.Vīķe–Freiberga pateicās vēstniekam, ka Ķīna ar izpratni un atbalstu izturas pret Latvijas ārpolitiskajiem mērķiem, tai skaitā integrāciju ES un NATO. Vēstnieks uzsvēra, ka Ķīna arī turpmāk atbalstīs Latvijas stratēģiskos mērķus — iekļaušanos eiroatlantiskajā kopienā. Pēc J.Peišena sacītā, Ķīna novērtē lielos sasniegumus, ko Latvija ir paveikusi pēc neatkarības atgūšanas, vienlaikus stiprinot stabilitāti reģionā.

Valsts prezidente tikšanās laikā atzina, ka Latvija būtu ieinteresēta paplašināt sadarbību ar Ķīnu tirdzniecībā un kultūrā. Ķīnas vēstnieks atzina, ka Ķīna labprāt aktīvāk sadarbotos ar Latviju arī starptautisko organizāciju ietvaros.

Vēstnieks informēja prezidenti par aktualitātēm Ķīnā.

— sarunā ar Latvijas vēstnieku Krievijas Federācijā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 27. jūlijā, tikās ar Latvijas vēstnieku Krievijā Imantu Daudišu.

Sarunā Valsts prezidente un vēstnieks pārrunāja abu valstu attiecības un to perspektīvu. I.Daudišs informēja V.Vīķi–Freibergu par Latvijas vēstniecības Krievijā darbu.

— akreditējot Latvijas vēstnieku Grieķijas Republikā

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga pirmdien, 26.jūlijā, pasniedza akreditācijas vēstuli Latvijas vēstniekam Grieķijā Mārtiņam Lācim.

Sarunā Valsts prezidente un vēstnieks pārrunāja Latvijas un Grieķijas sadarbības attīstības iespējas, akcentējot nepieciešamību dziļāk izpētīt Grieķijas pieredzi sadarbībā ar ES institūcijām.

V.Vīķe–Freiberga un M.Lācis uzsvēra, ka vēl nav pilnībā izmantotas iespējas abu valstu sadarbībai ekonomikā.

— tiekoties ar skaistumkonkursa rīkotājām

Vakar, 27. jūlijā, Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga tikās ar "Misis Globe" Ievu Bondari un nākamā "Misis Globe" konkursa rīkotāju Lailu Svelpi. Konkurss noritēs Rīgā no 30. augusta līdz 10. septembrim ar devīzi "Skaistums un ģimene vieno", gaidāmas 40 skaistuma karalienes un ap 400 ārzemju viesu.

Konkursa rīkotāji ir iecerējuši zālājā pie pils ieejas izveidot daiļdārzu, kur katra konkursa dalībniece iestādītu savu atšķirīgu stādu. Valsts prezidente šo ideju uzņēma ar atsaucību un piekrita arī pati ko iestādīt. Valsts prezidentei tika izteikts lūgums būt par "Misis Globe" goda prezidenti. V.Vīķe–Freiberga apņēmās šo ierosinājumu pārdomāt.

Valsts prezidenta preses dienests

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!