• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par NATO ģenerāļa vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.07.1999., Nr. 240/241 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19458

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par uzņēmējdarbībai labvēlīgu vidi

Vēl šajā numurā

28.07.1999., Nr. 240/241

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par NATO ģenerāļa vizīti Latvijā

Šodien oficiālā divu dienu vizītē ierodas NATO Eiropas apvienoto bruņoto spēku komandieris ģenerālis Veslijs K. Klārks

CLARK.JPG (47341 BYTES) Šodien pēcpusdienā tūlīt pēc ierašanās ģenerālis V.Klārks Jūrmalā tiksies ar Latvijas Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu. Savukārt rīt ģenerālim paredzētas tikšanās ar aizsardzības ministru Ģirtu Valdi Kristovski; Nacionālo bruņoto spēku komandieri ZS pulkvedi Raimondu Graubi, Ministru prezidentu Andri Šķēli un ārlietu ministru Induli Bērziņu ar Latvijā akreditētajiem NATO valstu vēstniekiem.

Aizsardzības ministrijas preses centrs

NATO Eiropas spēku virspavēlnieks

ģenerālis Veslijs K.Klārks

Par NATO Eiropas spēku virspavēlnieku ģenerālis Veslijs K.Klārks iecelts 1997.gada 11.jūlijā. No 1996.gada jūnija līdz 1997.gada jūlijam komandējis ASV bruņotos spēkus Panamā, kur bijis atbildīgs par ASV militārajām aktivitātēm un interesēm Latīņamerikā un Karību jūras reģionā. Vadījis arī militārās sarunas Deitonā saistībā ar Bosnijas miera līgumu.

Ģenerālim V.Klārkam ir liela pieredze dažāda līmeņa militāro operāciju vadīšanā, ieskaitot operācijas Kuveitā un Vjetnamā, kā arī lieli nopelni ASV militāro speciālistu sagatavošanā. Aktīvi piedalījies ASV militāro koncepciju un doktrīnas izstrādē un īstenošanā.

Veslijs K.Klārks 1966.gadā absolvējis Vestpointas militāro akadēmiju. Oksfordas universitātē viņam piešķirts filozofijas, politikas un ekonomikas maģistra grāds. Viņš ir beidzis arī vairākas citas ASV militārās mācību iestādes. Ģenerālim V.Klārkam ir piešķirti daudzi militāri apbalvojumi.

Veslijs K.Klārks dzimis 1944.gada 23.decembrī Litlrokā, Arkanzasas štatā. Precējies — sieva Ģertrūde, dēls Veslijs.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!