• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar spēku, ko visi valsts novadi izjūt kopumā (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.07.1999., Nr. 240/241 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19462

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

28.07.1999., Nr. 240/241

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar spēku, ko visi valsts novadi izjūt kopumā

Turpinājums

no 1.lpp.

Ērgļu pagasta padomes priekšsēdētājs Guntars Velcis šoreiz pievērsīsies Madonas rajona (tomēr — kaimiņi!) problēmām. Jā, te jau ir diezgan plaši pazīstamā apvienība — SIA "Vidzemes septītnieks", ko daudzi pazīst arī kā "Vidzemes jostu". Šajā projektā iekļāvušies Aronas, Bērzaunas, Ērgļu, Jumurdas, Liezēres, Sausnējas un Vestienas pašvaldību vadītāji un iedzīvotāji, paredzot plaša informācijas centra izveidi Ērgļos un mazāku centru izveidošanu pārējos sešos pagastos. Virsmērķis ir sekmēt tūrisma attīstību Vidzemē un veicināt saimniecisko aktivitāti teritorijā, kas robežojas ar Kokneses–Raunas dižceļu.

Tomēr madonieši sadūšojušies vēl par otra būtiska projekta īstenojumu. To sauc īsi un skaidri — "Zaļā Aiviekste", un tas aptver Aiviekstes baseina teritoriju no Lubānas ezera līdz upes ietekai Daugavā. Šajā projektā ir fiksētas 17 pašvaldības no Aizkraukles, Jēkabpils un Rēzeknes rajona. Madonas rajonu vien te pārstāv ducis administratīvo miestu: Barkavas, Indrānu, Kalsnavas, Ļaudonas, Mārcienas, Mētrienas, Murmastienas, Ošupes, Praulienas un Varakļānu pagasts, kā arī Lubānas un Varakļānu pilsēta. Madonas rajona attīstības plānā turpmākā virzība formulēta maksimāli īsi un kodolīgi: "Līdzsvarot pilsētu un lauku teritoriju ekonomisko attīstību, maksimāli saglabājot rajonu identitāti." Kā rādās, "Vidzemes josta" un "Zaļā Aiviekste" ir ceļā uz šo mērķu piepildījumu. Jau tagad.

Kaut gan šķiet, ka ir norimušas kaislības sakarā ar Kandavas novada izveidi un varbūt ir aktuālāka pašvaldību apvienības "Ziemeļvidzeme" (Dundagas novads) darbība, esam aicinājuši būt klāt Kandavas novada domes priekšsēdētāju Daini Rozenfeldu viņa priekšlasījumā. Jo temats ir gana rosinošs — "Kandavas novada darbības izvērtējums pēc pašvaldību apvienošanās". Mums šķita būtisks tieši izvērtējuma aspekts, jo daudzviet vēl izjūtama pārlieka piesardzība.

Mūsu diskusijā piedalīsies Valkas rajona padomes priekšsēdētājs Uldis Birkenšteins (viņš ir arī Variņu pagasta padomes priekšsēdis), Alūksnes rajona padomes priekšsēdētājs Ventis Mikuda, Latvijas Pašvaldību savienības konsultanti un Pašvaldību administratīvi teritoriālās reformas sekretariāta eksperti. Tālab ceram, ka tikšanās Variņos, pusotru simtu kilometru ārpus Rīgas, būs gana oficiāla un pietiekami rosinoša. Jo "Reformas rokasgrāmata", kas vēl tikai top, savus lasītājus sasniegs visticamāk šīgada pēdējos mēnešos.

Arī tāpēc mēs esam ļoti ieinteresēti brīvā sarunu gaisotnē. Tāda jau drīz varētu būt uz četru Vidzemes rajonu robežas Variņos, netālu no Palsmanes, pavisam tuvu Smiltenei.

Mintauts Ģeibāks,

"LV" informācijas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!