• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru kabineta 27. jūlija sēdi (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.07.1999., Nr. 240/241 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19467

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.321

Par P.Elfertu

Vēl šajā numurā

28.07.1999., Nr. 240/241

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru kabineta 27. jūlija sēdi

Turpinājums

no 1.lpp.

Finansu ministra Edmunda Krastiņa atbildes, skaidrojumi, viedokļi sēdes starplaikā

Galvenā diskusija būs par 2000. gada budžetu, kur šo fiskālo deficītu ir nepieciešams vēl vairāk samazināt. Mūsu plānos vēl joprojām ir viens procents no nacionālā kopprodukta.

— Jūs lēmāt arī par grozījumiem vairākos nodokļu likumos?

E.Krastiņš:

— Valdības akceptētie grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli alkoholiskiem dzērieniem" paredz palielināt nodokļu likmi stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem par desmit procentiem. Tas pamatots ar to, ka šī likme Latvijā bija viszemākā Baltijas valstīs un neatbilda arī Eiropas minimālajām likmēm.

Grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli naftas produktiem" paredz palielināt nodokli mazutam, bet grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli tabakas izstrādājumiem" — palielināt likmi par aptuveni 3 – 5 procentiem. Likmes tiks palielinātas arī ar likuma "Par izložu un azartspēļu nodevām un nodokli" grozījumiem.

Grozījumi Izglītības likumā atcels nepieciešamību valstij finansēt pirmsskolas iestādes, kas ar Saeimā pieņemtajiem grozījumiem Izglītības likumā bija noteikts, jau sākot ar 1. jūniju, neparedzot tam nepieciešamo finansējumu.

— Vai jūs cerat gūt papildu ienākumus no akcīzes nodokļa palielinājuma, kaut gan šī gada likmju palielinājums rāda, ka faktiski ieņēmumi tieši samazinās.

E.Krastiņš:

— Protams, viens pats šis palielinājums diez vai dos vēlamo rezultātu. Pašlaik Valsts ieņēmumu dienestā tiek gatavoti vairāki pasākumi, lai šos divus no grafika visvairāk atpaliekošos nodokļu ieņēmumus uzlabotu. Mēs ceram, ka šiem administratīvajiem pasākumiem būs vēlamais efekts un ka mēs nepārvērtējam tos papildu ieņēmumus, kurus mēs jau šinī gadā varētu iegūt. Tie būs kādi pāris miljoni latu.

Dina Gailīte,

"LV" Saeimas un valdības lietu

redaktore

Pēc ieraksta "LV" diktofonā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!