• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: - sarunā ar Latvijas Ministru prezidentu - akreditējot Latvijas vēstnieci Horvātijā - ceļā uz Balkānu stabilitātes pakta forumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.07.1999., Nr. 242 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19506

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daidžests. Citu rakstītais

Vēl šajā numurā

29.07.1999., Nr. 242

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— sarunā ar Latvijas Ministru prezidentu

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 28.jūlijā, tikās ar Ministru prezidentu Andri Šķēli.

Tikšanās laikā pārrunāti aktuālākie iekšpolitikas un ārpolitikas jautājumi. V.Vīķe–Freiberga interesējās par situāciju valsts budžetā. A.Šķēle informēja V.Vīķi–Freibergu par vakar notikušās Ministru kabineta sēdes rezultātiem, par grozījumiem 1999.gada budžetā, kā arī par nākamā gada budžeta veidošanas gaitu. Ministru prezidents sacīja, ka lūgs Saeimas Prezidiju šodien, 29.jūlijā, izsludināt Saeimas ārkārtas sēdi par valsts budžetu. Ministru prezidents Andris Šķēle darīja zināmu Valsts prezidentei jautājumu par Valsts nekustamā īpašuma aģentūras ģenerāldirektora un padomes atlaišanu, kā arī par MK lēmumu izdarīt grozījumus pensiju likumā.

— akreditējot Latvijas vēstnieci Horvātijā O.JPG (18557 BYTES)

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 28.jūlijā, pasniedza akreditācijas vēstuli Latvijas vēstniecei Horvātijā Aijai Odiņai.

Sarunā V.Vīķe–Freiberga un A.Odiņa apsprieda Latvijas un Horvātijas attiecības. Vēstniece informēja par iespējamajiem sadarbības virzieniem starp abām valstīm politikā, ekonomikā un arī kultūrā.

A.Odiņa, kas vienlaikus pilda arī Latvijas vēstnieces pienākumus Čehijā, informēja Valsts prezidenti par vēstniecības darbu Prāgā, uzsverot, ka tuvākajā laikā ir paredzēts paplašināt tirdznieciskos un kultūras sakarus ar Čehijas reģioniem. Vēstniece uzsvēra, ka Latvija cieši sadarbojas ar Čehiju ekonomikā un aizsardzībā, atzīstot, ka pozitīvu impulsu šajā sakarā devusi iepriekšējā Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa valsts vizīte Čehijā šā gada maijā. Pēc A.Odiņas sacītā, abas valstis veiksmīgi sadarbojas pieredzes apmaiņā par iekļaušanos NATO. Attiecību intensitāti nosaka arī gaidāmā Saeimas priekšsēdētāja Jāņa Straumes vizīte Čehijā septembrī, kā arī Čehijas premjera vizīte Latvijā oktobra beigās. Valsts prezidente sarunas noslēgumā novēlēja vēstniecei izturību un uzņēmību, stiprinot Latvijas un Horvātijas attiecības.

— ceļā uz Balkānu stabilitātes pakta forumu

Šodien, 29.jūlijā, Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga dodas uz Sarajevu, kur 29. un 30. augustā norisināsies Balkānu Stabilitātes pakta galotņu tikšanās. Forumu rīko Eiropas Savienības prezidējošā valsts Somija un Bosnijas un Hercegovinas valdība, tā mērķis ir apspriest stratēģiju, sniedzot atbalstu Balkāniem stabilitātes atjaunošanas procesos.

Šī ir pirmā Valsts prezidentes ārvalstu vizīte, kas nozīmīga ar to, ka pauž Latvijas gatavību piedalīties visai Eiropai nozīmīgu jautājumu apspriešanā, kuru veiksmīgs atrisinājums ir būtisks Eiropas nākotnei. Latvijai ir svarīgi visaugstākajā līmenī paust gatavību piedalīties visos atjaunošanas procesos, kas skar Kosovu.

Paredzēts, ka ieradīsies arī Bils Klintons un Sergejs Stepašins. Baltijas valstis uzaicinātas novērotāju statusā.

29.jūlijā Valsts prezidente NBS štāba priekšnieka Gundara Ābola pavadībā no Sarajevas dosies uz Duboje, kur tiksies ar Latvijas miera spēku militārpersonām. Vakarā prezidente piedalīsies Bosnijas un Hercegovinas prezidenta rīkotajās vakariņās par godu valstu vadītājiem. 30.jūlijā Valsts prezidente piedalīsies foruma konferencē un vienotajā preses konferencē.

Paredzēta divpusēja tikšanās ar Dānijas premjerministru Polu Nilu Rasmusenu, kuras laikā tiks pārrunāti Eiropas Savienības paplašināšanas jautājumi.

Prezidente izlidos 28.jūlijā no Rīgas uz Helsinkiem un no turienes uz Sarajevu lidos kopā ar Somijas, Igaunijas un Lietuvas prezidentiem.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!