• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs : - tiekoties ar NATO Eiropas apvienoto bruņoto spēku virspavēlnieku - tiekoties ar militārajiem mediķiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.07.1999., Nr. 243 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19538

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par augstskolu un studiju programmām

Vēl šajā numurā

30.07.1999., Nr. 243

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs :

— tiekoties ar NATO Eiropas apvienoto bruņoto spēku virspavēlnieku

"Latvija var būt ne tikai laba partnere NATO, bet arī dot savu ieguldījumu visa reģiona drošībai," vakar, 29. jūlijā, tiekoties ar ģenerāli Vesliju Klārku, uzsvēra ārlietu ministrs Indulis Bērziņš. NATO Eiropas spēku virspavēlnieka vizīte Latvijā ir vēl viens signāls, ka Latvija ir nopietna NATO kandidātvalsts. "Mums tas ir ļoti svarīgi, jo cilvēki Latvijā vēlas dzīvot drošībā," atzīmēja ministrs.

I.Bērziņš uzsvēra, ka Latvija jau kopš paša sākuma atbalstījusi NATO operāciju Kosovā, kā arī sniegusi savu ieguldījumu krīzes noregulējumam reģionā.

Tikšanās laikā apspriestas arī Krievijas attiecības ar NATO. Ģenerālis Klārks uzsvēra, ka augstu vērtē Krievijas līdzdalību KFOR operācijā Kosovā. Sarunā uzsvērta nepieciešamība vairāk iesaistīt Krieviju reģionālajā sadarbībā.

I.Bērziņš un V.Klārks pārrunāja arī situāciju Ukrainā un Moldovā. Tika uzsvērta iespēja Latvijai dalīties savā pieredzē ar šīm valstīm.

— tiekoties ar militārajiem mediķiem

Vakar, 29.jūlijā, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar Latvijas militāro mediķu grupas pārstāvjiem, kuri atgriezušies no humanitārās misijas Albānijā.

"Jūsu vienības darbs ir augstu novērtēts," uzsvera ārlietu ministrs. "Starptautiskā sabiedrība redz, ka mēs reāli — darbos, nevis tikai vārdos — atbalstām krīzes noregulējumu Balkānos. Runa jau nav par vienības lielumu, bet par labo gribu, ko Latvija parādījusi." Šādām misijās arī ir lielāks iespaids, ja tajās piedalās vairāk valstu, piezīmēja ministrs.

Militārie mediķi I.Bērziņam pastāstīja par savas misijas gaitu, iespaidiem, novērojumiem un atziņām, kas gūtas, piedaloties palīdzības sniegšanā bēgļiem no Kosovas.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!