• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs : - telefonintervijā radio BBC. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.07.1999., Nr. 243 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19540

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs : - tiekoties ar NATO Eiropas apvienoto bruņoto spēku virspavēlnieku - tiekoties ar militārajiem mediķiem

Vēl šajā numurā

30.07.1999., Nr. 243

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs :

— telefonintervijā radio BBC

Vakar, 29.jūlijā, no rīta ārlietu ministrs Indulis Bērziņš sniedza īsu telefoninterviju radio BBC.

Sarunas sākumā ministrs uzsvēra: Balkānu krīze ir pierādījusi, ka NATO ir viena no visefektīvākajām drošības aliansēm pasaulē. Ministrs apstiprināja Lavijas gatavību iestāties Ziemeļatlantijas savienībā un uzsvēra, ka Baltijas valstu dalība tajā nodrošinātu mieru un stabilitāti visā Baltijas reģionā. Latvijas valsts pašlaik nejūt nekādus militārus draudus, tomēr, kā uzsvēra ministrs, labāk būtu, ja Latvija kļūtu par NATO dalībvalsti pirms tādi rodas.

Runājot par Krievijas pretenzijām pret Latvijas centieniem iestāties NATO, ministrs norādīja, ka, kļūstot par šīs alianses dalībvalsti, ir iespējams saglabāt labas attiecības ar kaimiņvalstīm, kā to pierāda Krievijas un NATO dalībvalsts Norvēģijas labās attiecības.

Intervijā ministrs arī uzsvēra, ka Latvijā ir ļoti liberāls Pilsonības likums. "Integrācija ir mūsu galvenais vārds. Domāju, ka mēs varam sasniegt savus mērķus — gan integrāciju pašu zemē, gan Latvijas integrāciju ES un NATO, "teica I.Bērziņš.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!