• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Bērni bērniem sniedz smaidu, prieku, pavasari (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.06.1999., Nr. 177/178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19581

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vilhelms Mihailovskis: manas 1999. gada 365 dienas

Vēl šajā numurā

01.06.1999., Nr. 177/178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Bērni bērniem sniedz smaidu, prieku, pavasari

Šodien, 1. jūnijā, — Starptautiskā bērnu aizsardzības diena

B4.JPG (37164 BYTES)B6.JPG (23578 BYTES) Olimpiskā SKONTO halle aizvadītajā piektdienā saplauka kā ziedošs dārzs. Te pulcējās dažāda vecuma bērni, lai piedalītos projektam "Skulptūru dārzs bērnu slimnīcā" (Vienības gatvē 45) veltītajā koncertakcijā "Bērni bērniem". Protams, skatītāju rindās bija arī pieaugušie, bez kuru atbalsta akcija nevarētu notikt, un kuru līdzjušana mazajiem māksliniekiem arī bija vajadzīga. Jo lampu drudzis, šķiet, mēdz būt vienmēr un visiem. Atklājot koncertu, šī pasākuma "dvēsele" — Latvijas Bērnu kultūras atbalsta fonda direktore Ināra Liepa tiem, kas palīdzējuši, apsolīja bērnu "izaudzētus" ziedus. Un daudzi tos arī saņēma — lielus, krāšņus, kas gandrīz vai pārsniedza cilvēka augumu.

Koncertu ieskandēja Imantas latviešu ģimnāzijas zēnu koris "Auseklītis" diriģenta Eduarda Grāvīša vadībā. Un, protams, ar daudzu bērnu iemīļoto dziesmu (Silvijas Silavas mūzika, Jāņa Baltvilka vārdi), kas kļuvusi par Latvijas Bērnu kultūras atbalsta fonda himnu. Zēni dziedāja ne to vien. Arī V.A.Mocarta "Ave Maria", arī Samuela Vebbes "Agnus Dei", dziesmu "Marijai" no Jāņa Streiča kinofilmas "Likteņdzirnas"... Interesanta programma bija arī P.Jurjāna mūzikas skolas simfoniskajam orķestrim (diriģents Guntis Kļaviņš), kurš savu uzstāšanos uzsāka ar F.Šūberta "Maršu". Vēl mazie mūziķi spēlēja J.Štrausa "Perpetuum mobile", arī Ž.Bizē "Farnandolu" no "Arlēzietes". Kā Latvijas Bērnu kultūras atbalsta fonda pateicība atbalstītājiem skanēja J.Fučika "Florentēniešu maršs". Jā, bet "Auseklīša" zēniem, dziedot Ilzes Arnes "Sienāzēnu", pavadījumu spēlēja skaņdarba autore. Komponiste savu līdzdalību nekad neatsakot, pat tad nē, ja dziedot 3000 zēnu, kā pagājušajā gadā bijis Cēsīs. Šķiet, īpašu līksmi radīja TDA mūzikas kluba "Liesma" tautas deju ansambļi "Dzirkstelīte" un "Liesma". Dejas soli grieza gan rūķi un zvirbuļi, gan alvas zaldātiņi (starp kuriem viens bija pavisam maziņš puisītis) un lelles. Savu dejas māku rādīja arī sivēntiņi un vilks, fejas un princis. Konferansjē lomu uzņēmies lielais rudi svītrotais runcis vēstīja, ka viņa pati mīļākā pasaka esot par pelēm, kaķiem un papuasiem. Un vēl viņš, kādai dejai beidzoties, itin braši konstatēja, ka, izrādās, arī kaķi ar pelēm varot itin labi sadzīvot. Bija arī džungļu dejas, deja ar vēdekļiem. Kā brīnišķīgs uzvedums bija "Mikipeles pasaka", kurai horeogrāfiju veidojis Jānis Marcinkevičs, bet muzikālo aranžējumu — Raimonds Pauls. Bet tērpus dalībniekiem iecerējusi un veidojusi Ināra Liepa, kura kā allaž ir ideju un uzņēmības pārpilna.

P1.JPG (23110 BYTES) Koncerta izskaņā Ināra Liepa pateicās ne vien atbalstītājiem, bet arī bērnu vecākiem par izturību. Šo koncertakciju organizēja Latvijas Bērnu kultūras atbalsta fonds sadarbībā ar izstāžu sabiedrību "Prima SKONTO". Savu ieguldījumu deva a/s "Latvijas Unibanka" (Ls 3000) un a/s "Grindeks" (Ls 2000). Kā jau allaž, šie uzņēmumi ir tur, kur vajadzīga palīdzība. Olimpiskajā SKONTO hallē notiekošajā izstādē "Veselība’99" šoreiz "Grindeks" savu stendu nav iekārtojis, līdzekļus veltot koncertakcijai.

Bērni bērniem ir devuši daudz. Smaidu. Prieku. Pavasari. Un skulptūru dārzs bērnu slimnīcā kļūs kā laba atmiņa par šo koncertu.

Armīda Priedīte

Attēlos: koncertakcijas

skatītāji un dalībnieki

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!