• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents: - tiekoties ar Amerikas Savienoto Valstu Nacionālās gvardes ģenerāli un vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.06.1999., Nr. 179/180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19610

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Igaunijas Republikā Ekonomiskā prognoze 1999.gadam

Vēl šajā numurā

02.06.1999., Nr. 179/180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— tiekoties ar Amerikas Savienoto Valstu Nacionālās gvardes ģenerāli un vēstnieku

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 1.jūnijā, tikās ar ASV Nacionālās gvardes ģenerāli Gordonu Stampu un ASV vēstnieku Latvijā Džeimsu Holmsu.

Sarunas laikā tika uzsvērts, ka pērn parakstītā ASV un Baltijas harta paver jaunas iespējas ASV un Latvijas sadarbībai dažādās jomās. Tika pārspriesta ASV un Latvijas sadarbība drošības un ekonomikas jomā. Raksturojot šībrīža situāciju aizsardzības aspektā, G.Ulmanis pauda pārliecību, ka netiks samazināts finansējums aizsardzībai un tas nodrošinās mūsu bruņoto spēku tālāko attīstību, kas ir viens no priekšnoteikumiem valsts integrācijai NATO. Tikšanās gaitā pārrunātas Latvijas virsnieku un kareivju mācību iespējas Savienotajās Valstīs un Latvijā, kas ir nozīmīga nepieciešamība, iesaistoties Ziemeļatlantijas savienībā.

Ģenerālis G.Stamps uzsvēra, ka ir ieradies Latvijā, lai iepazītu šībrīža situāciju Latvijas bruņotajos spēkos un izvērtētu turpmākās sadarbības iespējas. Viņš pauda pārliecību, ka visai drīz uz Mičiganu dosies kāds no Nacionālo bruņoto spēku vadiem un iesaistīsies kopējās mācībās. G.Stamps atcerējās, ka pērn Latvijas vads parādījis izcilus sasniegumus sacensībās Mičiganā un ar savu uzvaru apliecinājis, ka militāro mācību procesā ieguvējas ir abas puses.

Valsts prezidents tika informēts, ka nākamās apjomīgās militārās mācības "Baltic Challenge" notiks Latvijā.

Runājot par ASV un Baltijas hartas īstenošanu, Valsts prezidents akcentēja nepieciešamību Latvijai aktivizēt ekonomisko sadarbību un izmantot hartas sniegtās iespējas. Dž.Holmss uzsvēra, ka ASV uzņēmumi ir ieinteresēti Latvijas uzņēmumu privatizācijā.

Sarunas gaitā pārrunāts NATO Vašingtonas sanāksmē pieņemtais Rīcības plāns dalībai NATO, kura īstenošana ir būtiska, Latvijai integrējoties šajā savienībā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!