• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Itālijas Republikā: Itālijas uzņēmēji kapitālieguldījumiem izraugās Rīgu (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.06.1999., Nr. 179/180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19624

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nosacījumiem Latvijas Republikas pilsoņiem, kas ieceļo Šengenas līguma dalībvalstīs

Vēl šajā numurā

02.06.1999., Nr. 179/180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Itālijas uzņēmēji kapitālieguldījumiem izraugās Rīgu

Turpinājums

no 1.lpp.

Alesandro Pjetromarki, Itālijas vēstnieks, — "Latvijas Vēstnesim"

Šie noteikumi būtu jāizstrādā ANO Drošības padomei. Itālijas sniegtās ārkārtējās humānās palīdzības apjomi Albānijā, Maķedonijā un Melnkalnē, kā arī savas valsts teritorijā kopš Kosovas krīzes sākuma ir milzīgi, un tie jau palīdzējuši simtiem tūkstošiem Kosovas bēgļu. Kā mēs visi zinām, šeit runa patiešām ir par Bībelē aprakstīto tautas staigāšanas līmeni. Vesela tauta pašā Eiropas sirdī, savas valdības vajāta, spiesta atstāt savu dzimteni, savas mājas un visu savu mantu.

— Bet tagad atļaujiet pievērsties noteikti gaišākam aspektam. Kā jūs vērtējat Itālijas un Latvijas divpusējās attiecības?

— Attiecības starp Itāliju un Latviju ir labas visos aspektos: gan politiski un militāri, gan ekonomikā un tirdzniecībā. Abpusējais preču apgrozījums pastāvīgi pieaug, 1988. gadā tā pieaugums sasniedza 116,5 procentus. Sekmīgi attīstās arī mūsu kontakti kultūrā, tūrismā un vēl citās jomās.

Runājot par Itālijas investīcijām Latvijā, man liekas, ka īpaši vajadzētu minēt notikušo "Palazzo Italia" svinīgo atklāšanu Rīgā šā gada 9. aprīlī, kurā piedalījās Valsts prezidents Guntis Ulmanis un Itālijas ārējās tirdzniecības ministrs Pjetro Fasīno. Tas ir īsts Itālijas modes un gastronomijas templis, kas domāts ne vien Latvijas un Baltijas tirgum, bet arī plašākam reģionam. Tas ir vissvarīgākais Itālijas šāda veida projekts visā Austrumeiropā. Zīmīgi, ka Itālijas uzņēmēji šādam svarīgam investīciju ieguldījumam izvēlējās tieši Rīgu. Tas varētu kļūt par labu piemēru turpmākajām Itālijas investīcijām Latvijā.

Ilgi varētu runāt par mūsu valstu attiecībām kultūras jomā, bet es tikai minēšu , ka šogad pirmo reizi Latvija piedalīsies 48. mūsdienu mākslas biennālē Venēcijā — tās atklāšana notiks jau 12. jūnijā. Latvijas paviljons, kura izveidošana prasīja lielu sagatavošanas darbu un nozīmīgu finansiālo ieguldījumu, būs atvērts visu Venēcijas biennāles laiku, un tuvākajos mēnešos radīs interesi simt tūkstošos apmeklētāju no visas pasaules. Šie cilvēki tādējādi varēs mūsu valstī saskarties ar Latvijas mākslu. Piedaloties vienā no vissvarīgākajiem mākslas pasākumiem pasaulē, Latvija dažus mēnešus atradīsies uz pasaules kultūras skatuves tik unikālā pilsētā, kāda ir Venēcija, kas jau pati par sevi ir mākslas šedevrs. Visi Latvijas iedzīvotāji var lepoties ar to un justies par to pateicīgi savai valdībai un īpaši kultūras ministrei, manai labai draudzenei Karinai Pētersonei, Rīgas domei, visām šajā projektā iesaistītajām iestādēm, māksliniekiem Intai Rukai, Anitai Zabilevskai un Ojāram Pētersonam, kā arī visiem sponsoriem.

— Jūs pieminējāt Latvijas iedzīvotājus. Ko jūs savā valsts svētku dienā gribētu viņiem novēlēt ?

— Tuvojas Līgo svētki, un es izmantošu jūsu laikraksta doto iespēju nosūtīt visiem "Latvijas Vēstneša" lasītājiem laimes vēlējumus, kā arī uzplaukuma vēlējumus Latvijai, kas attīstās aizvien straujāk, arvien ciešāk integrējoties Eiropas valstu saimē, kam jūsu valsts arī pilntiesīgi pieder. Vēlu jums visiem priecīgus Līgo svētkus!

Jānis Ūdris,

"LV" ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!