• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1. jūnija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.06.1999., Nr. 179/180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19626

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 1. jūnija sēdē (turpinājums)

Vēl šajā numurā

02.06.1999., Nr. 179/180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 1. jūnija sēdē

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 19.janvāra noteikumos Nr.16 "Valsts autoceļu fonda pārvaldīšanas un izlietošanas kārtība". Grozījumi redakcionāli precizē noteikumus un ļaus labāk tulkot attiecīgās normas.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1996.gada 22.maija rīkojumā Nr.174 "Par Valsts komisiju speciālajā budžetā ieskaitīto Skrundas radiolokācijas stacijas pagaidu lietošanā nodotās zemes nomas maksas līdzekļu izlietojuma noteikšanai". Precizēts Valsts komisijas sastāvs un Valsts komisijas locekļu ieņemamie amati.

Akceptēts rīkojums "Par Daugavpils 2.arodvidusskolas un Daugavpils Dzelzceļa transporta tehnikuma reorganizāciju". Rīkojums paredz reorganizēt Izglītības un zinātnes ministrijas pārziņā esošo profesionālās izglītības iestādi "Daugavpils 2.arodvidusskola" un pievienot to Izglītības un zinātnes ministrijas pārziņā esošajai profesionālās izglītības iestādei "Daugavpils dzelzceļa transporta tehnikums". Pēc reorganizācijas tā nosaukums būs "Latgales transporta koledža".

Valdība akceptēja "Noteikumus par sadzīves iekārtām, kurās tiek izmantots gāzveida kurināmais". Tie nosaka būtiskos drošības kritērijus, kādi jāievēro, projektējot un ražojot tādas sadzīves iekārtas, kurās par kurināmo tiek izmantots gāzveida kurināmais, lai tās neradītu draudus cilvēkam un videi. Noteikta gāzes iekārtu atbilstības novērtēšanas kārtība, kā arī kārtība, kādā gāzes iekārtas tiek pārdotas, dāvinātas vai nodotas lietošanā pret atlīdzību vai bez tās. Ekonomikas ministrijai līdz 2000.gada 1.janvārim uzdots iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus par: kompetentu atbilstības novērtēšanas institūciju pilnvarošanu tādu sadzīves iekārtu atbilstības novērtēšanai, kurās tiek izmantots gāzveida kurināmais; tirgus uzraudzības iestādes noteikšanu tādām sadzīves iekārtām, kurās tiek izmantots gāzveida kurināmais.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Dezinfekcijas, dezinsekcijas un deratizācijas pasākumu veikšanas kārtība". Tie nosaka minēto pasākumu finansēšanas kārtību un prasības attiecībā uz to amatpersonu un darbinieku kvalifikāciju, kas veic dezinfekcijas, dezinsekcijas un deratizācijas pasākumus.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1997.gada 2.decembra rīkojumā Nr.601 "Par institūcijām, kas ir tiesīgas dot oficiālu atzinumu par zāļu, farmaceitisko produktu, asins pagatavojumu un imunoloģisko preparātu pārbaudes (testēšanas) rezultātiem".

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas pārstāvju grupu Latvijas Republikas un Ukrainas starpvaldību komisijā tirdzniecības un ekonomiskās sadarbības jautājumos". Par Latvijas pārstāvju grupas vadītāju apstiprināts Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Kaspars Gerhards.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par maksātnespējīgo un likvidēto uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) bijušo darbinieku prasījumu apmierināšanu". Apmierināti šādu maksātnespējīgo un likvidēto uzņēmumu bijušo darbinieku prasījumi: likvidētās valsts Liepājas kokapstrādes rūpnīcas ,,Kurzemes priede" darbinieku prasījumiem par kaitējuma atlīdzību sakarā ar nelaimes gadījumu darbā vai arodslimību 20731,22 latu apmērā; likvidētā Madonas melioratīvās celtniecības valsts uzņēmuma darbinieku prasījumiem par kaitējuma atlīdzību sakarā ar nelaimes gadījumu darbā vai arodslimību 1710,62 latu apmērā; likvidētās valsts Gulbenes sadzīves tehnikas rūpnīcas ,,SATEH" darbinieku prasījumiem par kaitējuma atlīdzību sakarā ar nelaimes gadījumu darbā vai arodslimību 5045,52 latu apmērā; maksātnespējīgā likvidējamā valsts uzņēmuma ,,Valmieras lauktehnika" darbinieku prasījumiem par darba samaksu un nenomaksātajiem nodokļiem 12971,42 latu apmērā; maksātnespējīgā likvidējamā valsts uzņēmuma ,, TLT" darbinieku prasījumiem par darba samaksu 28682,13 latu apmērā; maksātnespējīgās likvidējamās akciju sabiedrības ,,Rīgas porcelāns" darbinieku prasījumiem par kaitējuma atlīdzību sakarā ar nelaimes gadījumu darbā vai arodslimību 3425,63 latu apmērā; maksātnespējīgās likvidējamās valsts akciju sabiedrības ,,Rīgas radio rūpnīca" darbinieka prasījumam par sociālā nodokļa samaksu 606,85 latu apmērā.

Pieņemta zināšanai informācija par priekšlikumiem, kas saistīti ar Latvijas Republikas pievienošanos Pasaules tirdzniecības organizācijas līgumam par valsts pasūtījumu. Akceptēti Konsultatīvās padomes Latvijas dalībai Pasaules tirdzniecības organizācijā priekšlikumi, kas saistīti ar Latvijas Republikas pievienošanos Pasaules tirdzniecības organizācijas līgumam par valsts pasūtījumu.

Valdība akceptēja "Noteikumus par īpašu uzdevumu ministra valsts pārvaldes un pašvaldību reformas jautājumos kompetenci". Īpašu uzdevumu ministrs valsts pārvaldes un pašvaldību reformas jautājumos vada valsts politikas izstrādāšanu un īstenošanu valsts pārvaldes un pašvaldību reformu jomā, kā arī valsts civildienesta un civildienesta ierēdņu (ierēdņu kandidātu) izglītošanas jomā. Ministrs saskaņā ar likumu "Par pašvaldībām" pilda Ministru kabineta pilnvarotajam ministram noteiktos pienākumus.

Akceptēts rīkojums "Par īpašu uzdevumu ministra valsts pārvaldes un pašvaldību jautājumos sekretariātu".

Valdība pamatos akceptēja Valsts investīciju programmas projektu 2000.gadam, kurā dotāciju daļa no valsts budžeta ir noteikta 52,5 miljoni latu. Ekonomikas ministrijai kopīgi ar Finansu ministriju uzdots turpināt darbu Valsts investīciju programmas projekta iekļaušanā valsts budžeta projektā.

Pieņemta zināšanai informācija par resoru valsts budžeta izdevumu mērķa griestu noteikšanu 2000.gadam. Ministrijām un centrālajām valsts iestādēm uzdots līdz 8.jūnijam iesniegt Finansu ministrijā priekšlikumus par iespējamajiem risinājumiem sabalansēta budžeta veidošanai. Finansu ministrijai uzdots iesniegt jautājumu par 2000.gada valsts budžeta projektu izskatīšanai Ministru kabineta sēdē 15.jūnijā. Satiksmes ministrijai uzdots iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē 15.jūnijā informāciju par situāciju autoceļu jomā.

Valdība akceptēja Ekonomikas ministrijas iesniegto plānu elektroenerģētikas sektora attīstībai, kā arī rīcības plānu (ar laika grafiku) privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" privatizācijai. Plānā norādītajiem izpildītājiem uzdots izstrādāt detalizētu pasākumu plānu, lai nodrošinātu paredzēto uzdevumu savlaicīgu izpildi. Ekonomikas ministrijai, sākot ar šā gada septembri, uzdots sniegt reizi mēnesī informāciju Ministru kabineta sēdē par akceptēto plānu īstenošanas gaitu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!