• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētājs: - tiekoties ar Čehijas Republikas parlamenta delegāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.1999., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19653

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Virziens skaidrs: Eiropas Savienība, NATO

Vēl šajā numurā

03.06.1999., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētājs:

S1.JPG (27106 BYTES)S2.JPG (23499 BYTES) — tiekoties ar Čehijas Republikas parlamenta delegāciju

Vakar, 2.jūnijā, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume tikās ar Čehijas Republikas parlamenta Aizsardzības un drošības komisijas priekšsēdētāju Petru Nečasu un viņa vadīto delegāciju (attēlos).

Saeimas priekšsēdētājs sveica Čehijas parlamenta Aizsardzības un drošības komisijas pārstāvjus Latvijā un apsveica Čehiju sakarā ar pilntiesīgas NATO dalībvalsts statusa iegūšanu. J.Straume informēja, ka Latvija uzmanīgi seko notikumu attīstībai Dienvidslāvijas Federatīvajā Republikā un ir ievērojusi Čehijas aktivitātes Eiropas politikā, kam par pierādījumu ir Čehijas un Grieķijas iniciatīvas Kosovas krīzes noregulēšanā.

Pārrunāti ar Eiropas Savienības un NATO paplašināšanos saistītie jautājumi. Čehijas parlamenta Aizsardzības un drošības komisijas priekšsēdētājs informēja par vizītes mērķiem un uzdevumiem Latvijā, kā galveno atzīmējot abu valstu parlamentu un valdību sadarbību ceļā uz Eiropas Savienību (ES). P.Nečass iepazīstināja ar savas valsts valdības paveikto, kļūstot par NATO dalībvalsti, un atzīmēja, ka Čehijas budžetā 2,2 procenti no iekšzemes kopprodukta paredzēti valsts aizsardzībai. J.Straume atzina, ka Latvijas valsts aizsardzības budžets ir nedaudz mazāks par 1 procentu no iekšzemes kopprodukta, taču parlaments cer līdz 2002.gadam panākt, lai aizsardzībai tiktu piešķirti 2 procenti no iekšzemes kopprodukta.

Abas puses bija vienisprātis, ka jāstiprina sakari starp Čehijas un Latvijas parlamentiem, jo abas valstis tiecas uz vienu mērķi — dalību Eiropas Savienībā. ES paplašināšanas turpināšana ir stabilizējošs faktors visam Centrāleiropas reģionam, citas alternatīvas nav, atzīmēja J.Straume.

Saeimas preses dienests

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!