• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Kopienas dibināšanas dokumentiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.1999., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19806

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas pilsoņu ieceļošanas noteikumiem Portugālē

Vēl šajā numurā

10.06.1999., Nr. 190

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Kopienas dibināšanas dokumentiem

No grāmatas "Konsolidēts Eiropas Kopienas dibināšanas līgums" . Izdevis Tulkošanas un terminoloģijas centrs. Rīga, 1999

Priekšvārds

Šajā izdevumā, ko sagatavojis Tulkošanas un terminoloģijas centrs, Latvijas lasītājiem pirmo reizi dota iespēja pilnībā iepazīties ar Eiropas Kopienas dibināšanas līguma konsolidēto versiju.

Francijas, Vācijas Federatīvās Republikas, Itālijas, Beļģijas, Nīderlandes un Luksemburgas valdība Romā, 1957. gada 25.martā nodibinot Eiropas Ekonomikas kopienu, vienojās nodot savu valstu suverēnās varas daļu pārnacionālai Eiropas organizācijai. Saskaņā ar Romas Līgumu izveidotā Eiropas Ekonomikas kopiena lieluma ziņā ievērojami pārspēja tajā pašā desmitgadē izveidoto Eiropas Ogļu un tērauda kopienu, kā arī Eiropas Atomenerģijas kopienu.

Romas līgumu, kas, attīstoties Eiropas integrācijas procesiem, ir vairākkārt papildināts, uzskata par Eiropas Kopienas konstitucionālo pamatu. Tas nosaka Kopienas darbības principus tās svarīgākajās kompetences jomās — ekonomikā, tirdzniecībā, lauksaimniecībā, transportā, monetārajā politikā, vides aisardzības politikā, izglītībā un sociālajā politikā, kā arī regulē Kopienas iestāžu — Komisijas, Padomes, Parlamenta, Tiesas — un citu — darbību.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!