• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: - oficiālā vizītē Ungārijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.06.1999., Nr. 191/192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19856

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta kopīgās vakariņās ar ārvalstu diplomātisko korpusu

Vēl šajā numurā

11.06.1999., Nr. 191/192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ministru prezidents:

— oficiālā vizītē Ungārijā

Vakar, 10. jūnijā, Ministru prezidents Vilis Krištopans oficiālās vizītes ietvaros apmeklēja Ungārijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru. Uzrunājot Latvijas un Ungārijas uzņēmējus, V.Krištopans atzīmēja, ka Latvijai un Ungārijai ir daudz kopīga — abas valstis ir ceļā uz Eiropas Savienību (ES) un Latvija ir arī PTO dalībvalsts. Ministru prezidents apsveica Ungāriju kā jauno NATO dalībvalsti. Uzrunā V.Krištopans iepazīstināja ar Latvijas ekonomisko attīstību un perspektīvām. Viens no Latvijas galvenajiem uzdevumiem ir aktivizēt ārējās tirdzniecības kontaktus ne tikai ar Eiropas Savienības dalībvalstīm, bet arī ar kandidātvalstīm.

Ungārijas parlamentā V.Krištopans tikās ar Ungārijas Republikas premjerministru Viktoru Orbanu. Sarunu gaitā apspriesti ES un NATO paplašināšanas jautājumi, Kosovas krīze un Latvijas un Krievijas attiecības. V.Krištopans uzsvēra, ka noteicošā loma būs Latvijas profesionālajai un finansiālajai sagatavotībai iestājai NATO. Ungārijas premjerministrs informēja V.Krištopanu par savas valsts iestāšanās procedūru NATO un izteica atbalstu Latvijas centieniem kļūt par NATO dalībvalsti.

Sarunu gaitā Ungārijas premjerministrs plaši informēja par krīzi Kosovā, uzsverot, ka tā ir krīze reģionā, kas robežojas ar Ungāriju. Dienvidslāvijas teritorijā atrodas Vojevodinas apgabals, kurā dzīvo 300 000 etnisko ungāru, par kuru krīzes rezultātā ir norūpējusies Ungārijas valdība. Ungārija vēlas sagaidīt Latvijas atbalstu Vojevodinas jautājumā juridisku garantiju veidā. V.Krištopans izteica izpratni un atbalstu Ungārijas centieniem miera noregulēšanā, īpaši šajā reģionā. V.Krištopans informēja arī par Latvijas nostāju Kosovas krīzes jautājumā un piebilda, ka ASV valdība ir pozitīvi novērtējusi mūsu valsts ieguldījumu.

Sarunu gaitā apspriests arī jautājums par Latvijas izredzēm tikt uzaicinātai uz sarunām par iestāšanos Eiropas Savienībā jau Helsinku sanāksmes laikā decembrī. Abas puses vienojās, ka Ungārija un Latvija regulāri apmainīsies ar informāciju, kā noris sarunas par iestāšanos ES, atzīmējot, ka Ungārija un Latvija nav sāncenses, bet gan partneres šajā procesā.

Sarunu noslēgumā Ministru prezidents uzaicināja Ungārijas premjerministru apmeklēt Latviju, uz ko V.Orbans atbildēja apstiprinoši.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!