• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par Eiropas Kopienu Revīzijas palātas locekļa amata konkursu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.10.2009., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198604

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministrija: Par finansējumu bērnu sagatavošanai skolai

Vēl šajā numurā

02.10.2009., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par Eiropas Kopienu Revīzijas palātas locekļa amata konkursu

 

1.oktobrī tika izsludināts atklāts konkurss Latvijas pārstāvim uz Eiropas Kopienu Revīzijas palātas locekļa amatu.

Saskaņā ar konkursa nolikumu pretendentam jābūt augstākajai akadēmiskajai vai profesionālajai izglītībai, kas papildināta ar speciālām zināšanām valsts pārvaldē, ekonomikā, grāmatvedībā, finanšu vadībā vai revīzijā. Tāpat jābūt labām zināšanām par Eiropas Savienības (ES) galveno institūciju darbības pamatprincipiem, kā arī izpratnei par Revīzijas palātas darbu.

Kā prasība izvirzīta arī zināšanas par Eiropas Savienības budžetā veikto ieņēmumu un izdevumu likumības un lietderības pārbaudi, kā arī zināšanas par starptautiskajiem grāmatvedības un revīzijas standartiem.

No pretendenta tiek sagaidītas labas valsts valodas zināšanas un angļu vai franču valodas zināšanas. Ir nepieciešama darba pieredze revīzijas vai finanšu jomā.

Konkursam var pieteikties līdz 15.oktobrim, nogādājot personīgi vai nosūtot Finanšu ministrijai (FM) pieteikumu dokumentus (motivētu pieteikumu, CV un augstāko izglītību apliecinoša dokumenta kopiju, kā arī citus dokumentus, ko pretendents uzskata par lietderīgiem), kā arī eseju “Mans skatījums par Revīzijas palātas vietu ES institucionālajā sistēmā”.

Ar pilnu sludinājuma tekstu un prasībām var iepazīties Finanšu ministrijas interneta mājaslapā.

Kopš 2004.gada maija Latvijas pārstāvis Eiropas Kopienu Revīzijas palātā ir zvērinātais revidents Igors Ludboržs, taču viņa pilnvaru termiņš beigsies 2010.gada maijā. Līdz ar to valdība FM kā Revīzijas palātas jautājumos kompetentajai iestādei Latvijā deleģēja uzdevumu organizēt pretendentu atlases procesu.

Saskaņā ar Ministru kabineta lēmumu pretendentu atlases komisijas priekšsēdētājs ir finanšu ministrs Einars Repše, savukārt komisijas locekļi – tieslietu ministrs Mareks Segliņš, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājs Gundars Bērziņš, Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas vadītājs Andris Bērziņš un Valsts kancelejas direktores vietniece tiesību aktu lietās Elita Dreimane.

Eiropas Kopienu Revīzijas palāta ir viena no ES galvenajām institūcijām, kuras uzdevums ir veikt visu ES un tās institūciju veikto ieņēmumu un izdevumu efektivitātes un likumības pārbaudi, kā arī ES budžeta īstenošanas uzraudzību. Par Revīzijas palātas locekļiem ieceļ pa vienam pārstāvim no katras ES dalībvalsts uz sešiem gadiem.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!