• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tā ir diena, kas liek neaizmirst to pagātni, ko ir piedzīvojusi mūsu tauta (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.1999., Nr. 193/194 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19890

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents - pēdējo reizi vadot Tautību konsultatīvās padomes sēdi - sarunā ar aizsardzības ministru un Nacionālo bruņoto spēku komandieri - tiekoties ar Lielbritānijas vēstnieku - tiekoties ar Austrijas vēstnieku - pieņemot Baltijas valstu un Ziemeļvalstu aizsardzības ministrus

Vēl šajā numurā

15.06.1999., Nr. 193/194

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents Guntis Ulmanis:

Turpinājums no 1.lpp.

Abi totalitārisma režīmi mācēja un apzināti pretnostatīja tautas. Tautu rīdīšanas prakse tika īstenota arī okupētās Latvijas teritorijā. Padomju totalitārisms mēģināja sanaidot latviešus un krievus, nacistiskais režīms centās sanaidot latviešus un ebrejus.

Demokrātiskajā un brīvajā Latvijā galvenā uzmanība vērsta uz to, lai nostiprinātu sakļautu sabiedrību Latvijā. Mēs apspriežam sabiedrības integrācijas koncepciju.

Šinī kontekstā vēstures izzināšanai ir nozīmīga loma. Sava vēsture ir Latvijai kā valstij, sava vēsture ir latviešiem, sava vēsture ir arī katrai Latvijas mazākumtautai. Uzmanība jāpievērš ikvienai no šīm vēsturēm, tas veicinās kopēju priekšstatu par to, kāda bijusi pagātne.

Atļaujiet man nobeigumā izteikt pateicību visiem konferences dalībniekiem par aktīvu darbību mūsu vēstures pētniecībā. Jūsu zināšanas un pieredze mums ir svarīga. Es aicinu attīstīt Latvijas zinātnieku, skolotāju un muzeju darbinieku sadarbību ar ārzemju speciālistiem. Kopējiem spēkiem mums veiksies, pilnveidojot vēstures apziņu Latvijas sabiedrībā. Tas ir Latvijas interesēs un tā ir mūsu atbildība.

Vēlu jūsu konferencei veiksmīgu darbu!

 

Uzruna konferencē "Latvija Otrajā pasaules karā" Rīgā 1999.gada 14.jūnijā

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!