• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par karalaiku Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.06.1999., Nr. 195/196 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19929

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Zinātņu akadēmijas Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļas sēdes rezolūcija

Par Latvijas vēsturi kā atsevišķu mācību priekšmetu skolās

Vēl šajā numurā

16.06.1999., Nr. 195/196

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par karalaiku Latvijā

Vakar, 14.jūnijā, pasaules tirdzniecības centrā "Rīga" sākās starptautiskā vēsturnieku konference "Latvija Otrajā pasaules karā", kas turpinās arī šodien, 15.jūnijā. Šo zinātnieku sanāksmi sāka organizēt jau aptuveni pirms gada. Tās rīkotāji ir pēc Valsts prezidenta ierosmes izveidotā Vēstures komisija, Latvijas Universitātes (LU) Latvijas vēstures institūts, Latvijas Valsts arhīvs un LU Vēstures un filozofijas fakultāte.

Konferenci atklājot, ievadvārdus teica Vēstures komisijas priekšsēdētājs Dr.habil. hist. Andris Caune un Valsts prezidents Guntis Ulmanis, uzsverot konferencē iztirzājamās tematikas īpašo nozīmību un aktualitāti mūsdienu politisko norišu kontekstā. Paredzēts, ka konferencē divu dienu laikā būs uzstājušies ar referātiem 34 jaunāko laiku vēstures pētnieki, nolasot 37 referātus. Viņi pārstāv 13 valstis — bez Latvijas, vēl arī ASV, Baltkrieviju, Čehiju, Igauniju, Kanādu, Krieviju, Lietuvu, Nīderlandi, Poliju, Ukrainu, Vāciju un Zviedriju.

Konferences plašo tematiku vispusīgi ataino tās piecu plenārsēžu nosaukumi: "Molotova — Ribentropa pakts un tā sekas", " Kolaborācija un pretošanās kustība Latvijā", "Militārie formējumi Otrajā pasaules karā Latvijā un citās okupētajās zemēs", "Noziegumi pret civiliedzīvotājiem Latvijā Otrā pasaules kara gados" un "Latvija Otrajā pasaules karā: metodoloģijas un avotpētniecības problēmas".

"LV" informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!