• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Par Latvijas nacionālajām interesēm ECOFIN sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.2009., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199498

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrs: Par līdzekļu piešķiršanu sociālajiem pabalstiem

Vēl šajā numurā

22.10.2009., Nr. 168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Par Latvijas nacionālajām interesēm ECOFIN sanāksmē

 
 

20.oktobrī Luksemburgā norisinājās Eiropas Savienības (ES) Ekonomisko un finanšu jautājumu padomes (ECOFIN) sanāksme, kurā Latvijas nacionālās intereses pārstāvēja finanšu ministrs Einars Repše.

Īpaša uzmanība sanāksmē tika pievērsta klimata pārmaiņu finansēšanas jautājumam. ECOFIN sanāksmē apstiprināts secinājumu projekts par starptautiskā finansējuma palielināšanu un stiprināšanu klimata jomā. Projektā tiek uzsvērts, ka valstis veiks iemaksas saskaņā ar nacionālajām prioritātēm, nacionālā budžeta ietvaru un principiem.

Sanāksmes laikā finanšu ministrs E.Repše ierosināja veikt redakcionālus labojumus padomes secinājumos. Ministrs, aizstāvot Latvijas pozīciju, norādīja: “Lemjot par šo jautājumu, ir jāuzsver dažu valstu īpašie apstākļi, kas jāņem vērā, nosakot ES iekšējā sloga sadali un katras dalībvalsts iemaksas.”

ECOFIN sanāksmes laikā arī tika diskutēts par makroekonomiskās izaugsmes veicināšanu, pasaules globālās finanšu sistēmas pārveidošanu, starptautisko finanšu institūciju lomu un efektivitāti ekonomiskās krīzes pārvarēšanā, kā arī par būtiskiem jautājumiem klimata pārmaiņu cēloņu un seku novēršanas finansēšanā, gatavojoties G-20 finanšu ministru sanāksmei, kas šogad no 5. līdz 7.novembrim notiks ASV.

“Latvija atzinīgi vērtē G-20 valstu līderu demonstrēto gatavību kopīgi strādāt, lai uzlabotu pasaules ekonomisko situāciju, galveno akcentu liekot uz uzticēšanās atjaunošanu. Valstu vienotā pieeja jautājumu risināšanā ir spēcīgs politisks signāls par virzību uz globālas ekonomikas pārvaldības veidošanu,” sanāksmē norādīja finanšu ministrs E.Repše.

Sanāksmes laikā apstiprināti ECOFIN secinājumi par izejas stratēģiju no globālās ekonomiskās krīzes. Secinājumos norādīts, ka ES ir novērojamas pirmās ekonomikas atlabšanas pazīmes, mazinoties straujajam ekonomiskās aktivitātes kritumam, stabilizējoties finanšu tirgiem un uzlabojoties uzticēšanās rādītājiem. Tomēr ekonomikas atveseļošanās joprojām ir diezgan nestabila, un ir pāragri samazināt valdības atbalsta pasākumus ekonomikai un finanšu sektoram.

Sanāksmē tika uzsvērts, ka turpmāk ar politiskiem lēmumiem jāparedz nacionālo budžeta ietvaru stiprināšana, lai vairotu strukturālo reformu spēju veicināt produktivitātes celšanos nacionālajās valstīs un veicinātu ilgtermiņa investīciju piesaisti.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!