• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts augu aizsardzības dienesta 2009. gada 21. oktobra lēmums Nr. 3 "Par noteikto fitosanitāro pasākumu atcelšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2009., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199665

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts augu aizsardzības dienesta lēmums Nr.4

Par noteikto fitosanitāro pasākumu atcelšanu

Vēl šajā numurā

27.10.2009., Nr. 170

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts augu aizsardzības dienests

Veids: lēmums

Numurs: 3

Pieņemts: 21.10.2009.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts augu aizsardzības dienesta lēmums Nr.3

2009.gada 21.oktobrī

Par noteikto fitosanitāro pasākumu atcelšanu


 

Valsts augu aizsardzības dienests (turpmāk – dienests) 2007.gada 28.augustā pieņēma lēmumu Nr.2, ar kuru tika noteikts par Erwinia amylovora bakteriālo iedegu (turpmāk – bakteriālās iedegas) perēkli Ukru pagasta Ukru ciemata centrs un par karantīnas zonu noteikta teritorija viena kilometra rādiusā ap bakteriālo iedegu perēkli, un noteica fitosanitāros pasākumus piemājas dārzos, ražojošos stādījumos, komercdārzos, parkos un citās saimniekaugu audzēšanas vietās šajās teritorijās. Ar noteiktajiem fitosanitārajiem pasākumiem bakteriālo iedegu perēklī un karantīnas zonā tika aizliegts:

1. pārvietot vai izplatīt saimniekaugus jebkurā tā attīstības stadijā divus veģetācijas periodus pēc fitosanitāro pasākumu veikšanas,

2. saimniekaugu ziedēšanas periodā un vismaz divas nedēļas pēc augu ziedēšanas beigām aizliegts pārvietot bišu stropus,

3. no bakteriālo iedegu perēkļa un karantīnas zonas aizliegts pārvietot vai izplatīt saimniekaugus jebkurā attīstības stadijā.

2008. un 2009.gadā dienesta inspektori bakteriālo iedegu perēklī Ukru pagasta Ukru ciematā centrā un karantīnas zonā, kas tika noteikta viena kilometra rādiusā ap šo bakteriālo iedegu perēkli, veica pārbaudes bakteriālās iedegas vizuālo pazīmju konstatēšanai. Bakteriālās iedegas netika konstatētas.

Ministru kabineta 2008.gada 21.jūlija noteikumu Nr.575 “Bakteriālās iedegas apkarošanas un izplatības ierobežošanas kārtība“ 16.punkts nosaka, ka “Dienests pieņem lēmumu par šo noteikumu 9. un 11.punktā minēto fitosanitāro pasākumu atcelšanu, ja organisma perēklī divus veģetācijas periodus pēc kārtas dienests nav konstatējis organismu vai piemājas dārzā divus veģetācijas periodus pēc kārtas nav konstatējis organisma vizuālās pazīmes“.

Pamatojoties uz Augu aizsardzības likuma 4.panta ceturtās daļas 6.punktu un Ministru kabineta 2008.gada 21.jūlija noteikumu Nr.575 “Bakteriālās iedegas apkarošanas un izplatības ierobežošanas kārtība“ 16.punktu,

nosaku:

atcelt:

1. perēkļa statusu Ukru pagasta Ukru ciemata centram un karantīnas zonas statusu teritorijai viena kilometra rādiusā ap Ukru pagasta Ukru ciemata centru;

2. 2007.gada 28.augustā pieņemtajā lēmumā Nr.2 noteiktos fitosanitāros pasākumus Ukru pagasta Ukru ciemata centrā un karantīnas zonā – viena kilometra rādiusā ap Ukru ciemata centru.

Lēmums stājas spēkā tā publicēšanas dienā laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Lēmumu var apstrīdēt 1 mēneša laikā no tā spēkā stāšanās dienas, iesniedzot iesniegumu Valsts augu aizsardzības dienestā, Lielvārdes ielā 36/38, Rīgā.

Valsts augu aizsardzības dienesta direktora p.i. R.Grosbārdis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!