Ministru kabineta noteikumi Nr.1220
Rīgā 2009.gada 20.oktobrī (prot. Nr.72 53.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2007.gada 27.februāra noteikumos Nr.156 “Gaļas, maltas gaļas, mehāniski atdalītas gaļas, gaļas izstrādājumu un gaļas produktu marķēšanas noteikumi”
Izdoti saskaņā ar Pārtikas aprites uzraudzības likuma 13.panta trešo daļu
Izdarīt Ministru kabineta 2007.gada 27.februāra noteikumos Nr.156
“Gaļas, maltas gaļas, mehāniski atdalītas gaļas, gaļas
izstrādājumu un gaļas produktu marķēšanas noteikumi” (Latvijas
Vēstnesis, 2007, 37.nr.) šādus grozījumus:
1. Aizstāt 1.punktā vārdus “veselības un identifikācijas” ar vārdiem “veselības, identifikācijas un īpašā”.
2. Papildināt III nodaļu ar 15.1 un 15.2 punktu šādā redakcijā:
“15.1 Gaļu, maltu gaļu, mehāniski atdalītu gaļu, gaļas izstrādājumus un gaļas produktus, kuri iegūti no liellopiem un aitām, kas kauti saskaņā ar reliģisko kopienu tradicionālajām gaļas ieguves metodēm, papildus marķē ar apaļas formas īpašu marķējumu, kura centrā ar lielajiem latīņu burtiem norāda pilnu izmantotās dzīvnieku kaušanas metodes nosaukumu. Liellopu un aitu liemeņiem, pusliemeņiem, ceturtdaļliemeņiem un pusliemeņiem, kas sadalīti ne vairāk kā trijās daļās, īpašo marķējumu uzspiež uz katra gabala ārējās virsmas, un marķējuma teksta burtu augstums ir vismaz 1 cm.
15.2 Tirdzniecības vietā gaļai, maltai gaļai, mehāniski atdalītai gaļai, gaļas izstrādājumiem un gaļas produktiem, kuri iegūti no liellopiem un aitām, kas kauti saskaņā ar reliģisko kopienu tradicionālajām gaļas ieguves metodēm, galapatērētājam redzamā vietā ir norāde par dzīvnieku kaušanā izmantoto metodi.”
Ministru prezidents V.Dombrovskis
Zemkopības ministrs J.Dūklavs
Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2009.gada 30.oktobri.