• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - ir iznākusi 12.burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.06.1999., Nr. 198/199 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20032

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"LR starptautiskie līgumi" - pie Jums dodas 5. burtnīca

Vēl šajā numurā

18.06.1999., Nr. 198/199

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — ir iznākusi 12.burtnīca

Godātie lasītāji, kārtējā valsts normatīvo tiesību aktu burtnīcā ievietoti pieci likumi, kas Saeimā pieņemti 6. un 13.maijā, un piecpadsmit Ministru kabineta noteikumi, kas izdoti no 4. līdz 11.maijam. Saeima otrreiz izskatījusi un pieņēmusi likumu "Grozījumi likumā "Par muitas nodokli (tarifiem)"". Likums trešajā lasījumā tika pieņemts martā, bet Valsts prezidents to neizsludināja un nosūtīja uz Saeimu atpakaļ saskaņā ar Satversmes 71.panta noteikumu, ka Valsts prezidents motivētā rakstā Saeimas priekšsēdētājam var prasīt likuma otrreizēju caurlūkošanu. Grozījumi likumā "Par ugunsdrošību" attiecas uz dienesta dzīvojamo platību, iestāžu un organizāciju ugunsdrošības dienestu u.c. Grozījumi izdarīti likuma "Par policiju" vairākos pantos. Prokuroru izdienas pensiju likums stāsies spēkā ar 2000.gada 1.janvāri. Tā mērķis ir reglamentēt kārtību, kādā tiek piešķirta, aprēķināta un izmaksāta izdienas pensija. Saeima ratificējusi 1997.gada Eiropas reģiona konvenciju par to kvalifikāciju atzīšanu, kas saistītas ar augstāko izglītību.

Saskaņā ar Repatriācijas likumu Ministru kabinets izdevis noteikumus "Kārtība, kādā izceļotājiem kompensējami izceļošanas izdevumi". Tie attiecas uz tiem iedzīvotājiem, kuriem ir Latvijas Republikas nepilsoņa pase vai pastāvīgās uzturēšanās atļauja un kuri brīvprātīgi izceļo uz pastāvīgu dzīvi ārvalstīs, ar kurām Latvijai ir noslēgti starptautiskie līgumi par izceļošanas procesu regulēšanu un izceļotāju tiesību aizsardzību. Šie noteikumi stāsies spēkā ar 2000. gada 1.janvāri. Saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likumu izdoti noteikumi par kārtību, kādā veicama bērna izolācija bāreņu un bez vecāku gādības palikušo bērnu audzināšanas iestādē, ja viņš apdraud savu vai citu personu dzīvību vai veselību vai izolācija ir nepieciešama bērna aprūpei. Par katru šādu gadījumu izdarāms ieraksts reģistrācijas žurnālā, kur jānorāda izolēšanas iemesls, laiks, veiktie pasākumi u.c. Bērnam jāpaskaidro, kāpēc viņu izolē, un jānodrošina uzraudzība, iespēja kontaktēties ar personālu, ēdināšana un, ja nepieciešams, veselības aprūpe un psihologa klātbūtne. Noteikumi par gabalkravu izvietošanu un nostiprināšanu autopārvadājumos nosaka, ka kravas telpas konstrukcijai un stiprībai jāatbilst kravas kopējai masai, tās sadalījumam un nostiprināšanas prasībām. Noteikumu pirmajā pielikumā 38 attēlos parādīti kravas nostiprināšanas veidi, pārvadājot kokmateriālus, caurules, maisus, traktortehniku un konteinerus. Otrajā pielikumā doti dažādu materiālu pāru berzes koeficienti gan sausai un tīrai virsmai, gan netīrai un mitrai, gan apsnigušai un apledojušai. Noteikumiem par zemes nodokļa maksājuma pamatparāda kapitalizāciju un dzēšanu arī ir divi pielikumi ar izziņu veidlapu paraugiem. Vistu olu aprites noteikumi nosaka pārtikai paredzēto olu marķēšanas un higiēnas prasības šķirošanai, uzglabāšanai un transportēšanai. Pielikumā norādīts, kādai informācijai jābūt uz iepakojuma un iesaiņojuma atkarībā no olu kategorijas — A, (A—ekstra), B un C. Uz saplēstu olu etiķetes jābūt papildu norādei "Patēriņam cilvēku uzturā nederīgs". Arī šie noteikumi stājas spēkā ar 2000.gada 1.janvāri. Ar šā gada 1.jūniju stājušies spēkā jaunie noteikumi "Kārtība, kādā Latvijā ievedama gaļa".

Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!