• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"LR starptautiskie līgumi" - pie Jums dodas 5. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.06.1999., Nr. 198/199 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20033

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Polijas un Ukrainas prezidentu tikšanos Rīgā

Vēl šajā numurā

18.06.1999., Nr. 198/199

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"LR starptautiskie līgumi" — pie Jums dodas 5. burtnīca

Nākusi klajā šā gada piektā starptautisko līgumu burtnīca. Tajā ietverti trīs Saeimā pieņemtie starptautiskie dokumenti.

Šajā "Latvijas Vēstneša" mazās poligrāfijas apgādā tapušajā izdevumā ievietota 1979. gadā Bonnā parakstītā Konvencija par migrējošo savvaļas dzīvnieku sugu aizsardzību. Līgumslēdzējas puses, apzinoties migrējošo sugu saglabāšanas nozīmīgumu, atzīst, ka starp areāla valstīm ir jāsaskaņo šim mērķim paredzētie pasākumi, lai izvairītos no tā, ka tiek apdraudēta kāda migrējoša dzīvnieku suga. Konvencijas neatņemama sastāvdaļa ir tās pielikumi: I pielikumā ir iekļautas apdraudētās migrējošo savvaļas dzīvnieku sugas, bet II pielikumā — sugas, kurām ir nelabvēlīgs aizsardzības statuss un kuru aizsardzībai un apsaimniekošanai nepieciešamas starptautiskas vienošanās. Likumā par šī starptautiskā dokumenta pieņemšanu ir noteikts, ka konvencijā un tās pielikumos paredzēto saistību izpildi koordinē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Burtnīcā lasāms arī Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas protokols Nr.6 "Par nāvessoda atcelšanu". Likumu par Latvijas pievienošanos Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijai un tās 1., 2., 4., 7. un 11. protokolam Saeima pieņēma jau 1997. gada 4. jūnijā.

Trešais šajā burtnīcā ietvertais starptautiskais dokuments ir Lisabonā 1997. gadā parakstītā Eiropas reģiona konvencija par to kvalifikāciju atzīšanu, kas saistītas ar augstāko izglītību. Līgumslēdzējas puses ir pieņēmušas šo konvenciju, uzskatot, ka citā Eiropas reģiona valstī apgūto studiju kursu, saņemto apliecību, diplomu un grādu atzīšana būtiski veicinātu akadēmisko mobilitāti starp pusēm, būdamas pārliecinātas, ka taisnīga kvalifikācijas atzīšana ir gan būtisks izglītības ieguves tiesību elements, gan sabiedrības pienākums, kā arī apzinoties, cik svarīgi ir radīt pastāvīgu izpildmehānismu šīs konvencijas principu un noteikumu īstenošanai. Tajā noteikti kvalifikācijas novērtēšanas pamatprincipi, ietverti jautājumi par studiju posma atzīšanu, augstākās izglītības kvalifikācijas atzīšanu, bēgļu un pārvietoto personu kvalifikācijas atzīšanu, augstākās izglītības iestāžu un programmu vērtēšanu. Lai veicinātu ar augstāko izglītību saistītas kvalifikācijas atzīšanu, Puses apņemas izveidot izsmeļošu iegūstamo kvalifikāciju apraksta sistēmu.

Interesenti starptautisko līgumu 5. burtnīcu var nopirkt "Latvijas Vēstneša" kioskā Bruņinieku un K.Barona ielas skvērā, laikraksta redakcijas Realizācijas daļā Bruņinieku ielā 41 un Mazās poligrāfijas daļā Bruņinieku ielā 36–1.

Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!