• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pieaug "Latvijas Vēstneša" tematisko krājumu skaits. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.06.1999., Nr. 198/199 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20034

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Stabilizējas nodarbinātības līmenis valstī

Vēl šajā numurā

18.06.1999., Nr. 198/199

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Pieaug "Latvijas Vēstneša" tematisko krājumu skaits

"Latvijas Vēstnesim" atšķirībā no daudzām citām dienas avīzēm ir virkne savdabību. Raksturīga īpatnība ir tā, ka "LV" mazāk uzmanības veltī notikumiem, kuru nozīme zūd līdz ar aizgājušo dienu vai nedēļu. "LV" publicē likumus un normatīvos aktus, kuri būs jāpilda vairākus gadus vai pat ilgāk. Tāpat problēmrakstos parasti risina valstij svarīgus jautājumus ar ilglaicīgu vai pat paliekošu nozīmi. Paliekoša nozīme ir "LV" publicētajiem pētījumiem par Latvijas vēsturi.

Tādēļ mūsu laikraksts nav domāts tikai tās dienas lasīšanai, bet kā izziņas avots dažādu speciālistu un pētnieku ilglaicīgam darbam. Tomēr darbs ar laikraksta komplektiem ir apgrūtinošs, īpaši, ja tas jāveic bibliotēkā.

Tādēļ vairākus materiālus, kurus lasītājiem vajadzētu visbiežāk, redakcija noformē tā, lai tos varētu lietot kā grāmatas vai brošūras. Te vispirms jāatzīmē "Latvijas Republikas... Saeimas sesijas", "Dokumenti", "Privātīpašums", "Privatizācija, zeme. Nekustamais īpašums".

Tomēr visus tematiskos materiālus apkopot grāmatās redakcija nespēj. Dažos gadījumos šo darbu ir uzņēmušies paši autori.

Pērnā gada beigās "LV" pastāvīgais ārštata autors LZA akadēmiķis Oļģerts Krastiņš apkopoja 1998.gada laikā laikrakstā publicētos rakstus par Latvijas iedzīvotāju dzīves līmeni.

Krājumu "Dzīves apstākļi un dzīves līmenis Latvijā 1997.gadā" izdeva Latvijas Statistikas institūts. Tajā ietverti 22 "LV" publicētie raksti par minēto tēmu.

Salīdzinot ar "LV" publicēto, ir vienkāršoti rakstu virsraksti, lai iegūtu pārskatāmu satura rādītāju. Oriģinālvirsraksti kopā ar bibliogrāfiskām norādēm doti katra raksta beigās. Pievienotas dažas tabulas, kas vietas trūkuma dēļ laikrakstā bija izlaistas. Izlabotas pamanītās iespiedkļūdas.

Krājums satur rakstus par Latvijas mājsaimniecību ienākumiem, izdevumiem, patēriņu gan vidēji valstī, gan dažādās labklājības, sociālās, teritoriālās, demogrāfiskās un tautību grupās. Publicēti pētījumi par demogrāfisko un ģimeņu krīzi valstī saistībā ar zemo materiālo labklājību.

Materiālu kopa var interesēt visus radniecīgo problēmu pētniekus ministrijās, augstskolās, zinātniskās pētniecības institūtos, partijās un sabiedriskās organizācijās.

Diemžēl finansiālu apstākļu dēļ krājums izdots tikai 30 eksemplāru metienā un izplatīts kā dāvinājums galvenajām bibliotēkām un problēmas pētniekiem. Veikalos izdevums nav parādījies. Interesenti to var atrast Latvijas Nacionālajā bibliotēkā un citās bibliotēkās, kas saņem valstī izdoto iespieddarbu obligātos eksemplārus.

"LV" informācija

 

a

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!