• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ventspils pilsētas domes 2009. gada 22. septembra lēmums Nr. 155 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Ventspils pilsētas nozīmes maršrutos". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.11.2009., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200364

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par aģitācijas kārtību pirms tautas nobalsošanas

Vēl šajā numurā

10.11.2009., Nr. 178

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ventspils pilsētas dome

Veids: lēmums

Numurs: 155

Pieņemts: 22.09.2009.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ventspils pilsētas domes lēmums Nr.155

Ventspilī 2009.gada 22.septembrī (prot. Nr.14, 8.§)

Par braukšanas maksas atvieglojumiem Ventspils pilsētas nozīmes maršrutos

Sakarā ar smago ekonomisko situāciju valstī Latvijas Republikas Ministru kabinets ir samazinājis finansējumu sabiedriskajam transportam un veicis izmaiņas likumdošanas aktos. No 2009.gada 1.septembra stājās spēkā Latvijas Republikas Ministru kabineta noteikumi Nr.872 "Noteikumi par pasažieru kategorijām, kuras ir tiesīgas izmantot braukšanas maksas atvieglojumus maršrutu tīkla maršrutos", kas nosaka, ka neviena pasažieru kategorija vairs nav tiesīga izmantot pilsētu sabiedrisko transportu ar atvieglojumiem, izņemot 1. un 2.grupas invalīdus un bērnus invalīdus, kas pilsētas sabiedriskajā transportā turpina braukt bez maksas.

Lai nodrošinātu pilsētas iedzīvotājiem iespēju pārvietoties Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā, izmantojot sabiedrisko transportu – autobusus, ir nepieciešams noteikt tās pasažieru grupas, kurām ir tiesības izmantot sabiedrisko transportu ar braukšanas maksas atvieglojumiem.

Pamatojoties uz LR likuma "Par pašvaldībām" 15.panta pirmās daļas 19.punktu un 41.panta pirmās daļas 1.punktu, Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma 14.panta trešo daļu, Ministru kabineta 2007.gada 2.oktobra noteikumu Nr.672 "Sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanā radušos zaudējumu un izdevumu kompensēšanas un sabiedriskā transporta pakalpojuma tarifa noteikšanas kārtība" 5.punktu un 7.punktu, 2009.gada 4.augusta noteikumiem Nr.872 "Noteikumi par pasažieru kategorijām, kuras ir tiesīgas izmantot braukšanas maksas atvieglojumus maršrutu tīkla maršrutos", kā arī saskaņā ar Ventspils pilsētas domes Ekonomikas un budžeta komisijas (10.09.2009.) un Likumības komisijas (17.09.2009.) ieteikumiem, kā arī Sociālo jautājumu komitejas (18.09.2009.) lēmumu

Ventspils pilsētas dome nolemj:

1. Apstiprināt saistošos noteikumus Nr.7 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Ventspils pilsētas nozīmes maršrutos" saskaņā ar pielikumu.

2. Līdz saistošo noteikumu Nr.7 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Ventspils pilsētas nozīmes maršrutos" spēkā stāšanās brīdim noteikt, ka no 2009.gada 1.oktobra:

2.1. pirmsskolas vecuma bērniem vecumā līdz 3 gadiem (ieskaitot) ir tiesības bez maksas izmantot pilsētas nozīmes maršrutu autobusus;

2.2. pirmsskolas vecuma bērniem vecumā no 4 līdz 7 gadiem (ieskaitot) ir tiesības izmantot pilsētas nozīmes autobusus ar braukšanas maksas atlaidi, par braucienu jebkurā pilsētas sabiedriskā transporta maršrutā maksājot fiksētu maksu LVL 0,05;

2.3. kompensācija 90% atlaides veidā mēnešbiļetes iegādei braukšanai pilsētas maršrutu autobusos tiek piešķirta pilsētā deklarētajiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem, kuri atrodas audžuģimenēs, aizbildnībā vai mācās vispārējās vai profesionālajās izglītības iestādēs;

2.4. kompensācija 50% atlaides veidā mēnešbiļetes iegādei braukšanai pilsētas maršrutu autobusos tiek piešķirta pilsētā deklarētajiem vispārējās pamatizglītības iestāžu (1.–9.klase) audzēkņiem, pilsētā deklarētajiem vispārējās vidējās izglītības iestāžu klātienes skolēniem (10.–12.klase), kā arī pilsētā deklarētajiem profesionālās vidējās izglītības iestāžu dienas nodaļu audzēkņiem.

3. Šā lēmuma 2.4.punktā noteiktā kompensācija mēnešbiļetes iegādei tiek noteikta mācību gada ietvaros.

4. Uzdot pašvaldības SIA "Ventspils reiss" (A.Lieģis) pārdot mēnešbiļetes braukšanai pilsētas nozīmes maršruta autobusos ar atlaidēm 2.4.punktā minētajām personām, kuras uzrāda dokumentu, kas dod tiesības iegādāties mēnešbiļetes.

5. Uzdot pašvaldības SIA "Ventspils reiss" (A.Lieģis) pārdot biļetes vienam braucienam pilsētas sabiedriskajā transportā par fiksētu maksu LVL 0,05 personām, kuras ir minētas šī lēmuma 2.2.punktā.

Sēdes vadītājs, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks J.Vītoliņš

 

Pielikums
Apstiprināts
ar Ventspils pilsētas domes
2009.gada 22.septembra
lēmumu Nr.155 (prot.Nr.14, 8.§)

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.7 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Ventspils pilsētas nozīmes maršrutos"

Izdoti saskaņā ar LR likuma "Par pašvaldībām" 41.panta pirmās daļas 1.punktu un
Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma 14.panta trešo daļu

1. Vispārīgie noteikumi

1.1. Šie saistošie noteikumi "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Ventspils pilsētas nozīmes maršrutos" (turpmāk – Noteikumi) nosaka kārtību, kādā Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā deklarētie iedzīvotāji var saņemt braukšanas maksas atvieglojumus pilsētas sabiedriskajā transportā.

1.2. Braukšanas maksas atvieglojumi darbojas Ventspils pilsētas maršrutu tīklā, kur pasažieru pārvadātāji veic regulāros pasažieru pārvadājumus ar pilsētas nozīmes maršruta autobusiem.

1.3. Braukšanas maksas atvieglojumi netiek piemēroti Ventspils pilsētas maršrutu tīkla maršrutos, kuros pasažieru pārvadājumi tiek veikti uz komerciālajiem principiem.

1.4. Pilsētas sabiedriskajā transportā mēnešbiļetes ar atlaidēm ir derīgas tikai kopā ar dokumentu, kas apliecina piederību pie atbilstošas pasažieru grupas.

1.5. Mēnešbiļetes braukšanai pilsētas nozīmes maršruta autobusos par kārtējo mēnesi var saņemt, sākot no iepriekšējā mēneša 20.datuma līdz kārtējā mēneša 10.datumam pašvaldības SIA "VENTSPILS REISS" autoostas kasē.

2. Piemērojamie braukšanas maksas atvieglojumi

2.1. Pirmsskolas vecuma bērniem vecumā līdz 3 gadiem (ieskaitot) ir tiesības bez maksas izmantot pilsētas nozīmes maršrutu autobusus.

2.2. Pirmsskolas vecuma bērniem vecumā no 4 līdz 7 gadiem (ieskaitot) ir tiesības izmantot pilsētas nozīmes maršrutu autobusus ar braukšanas maksas atlaidi, par braucienu jebkurā pilsētas sabiedriskā transporta maršrutā maksājot fiksētu maksu LVL 0,05.

2.3. Kompensācija 90% atlaides veidā mēnešbiļetes iegādei braukšanai pilsētas nozīmes maršrutu autobusos tiek piešķirta pilsētā deklarētajiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem, kuri atrodas audžuģimenēs, aizbildnībā vai mācās vispārējās vai profesionālajās izglītības iestādēs.

2.4. Kompensācija 50% atlaides veidā mēnešbiļetes iegādei braukšanai pilsētas nozīmes maršrutu autobusos tiek piešķirta pilsētā deklarētajiem vispārējās pamatizglītības iestāžu (1.–9.klase) audzēkņiem, pilsētā deklarētajiem vispārējās vidējās izglītības iestāžu klātienes skolēniem (10.–12.klase), kā arī pilsētā deklarētajiem profesionālās vidējās izglītības iestāžu dienas nodaļu audzēkņiem.

2.5. Kompensācija mēnešbiļetes iegādei 2.4.punktā minētajām personu grupām tiek noteikta mācību gada ietvaros.

2.6. Mēnešbiļetes braukšanai pilsētas nozīmes maršruta autobusos ar atlaidēm tiek pārdotas 2.3. un 2.4.punktā minētajām personām, kuras uzrāda dokumentu, kas dod tiesības iegādāties mēnešbiļetes.

2.7. Biļetes pārdod vienam braucienam pilsētas nozīmes maršrutu autobusā par fiksētu maksu LVL 0,05 personai, kura ir minēta šo Noteikumu 2.2.punktā.

2.8. Šo Noteikumu 2.3., 2.4.punktā minētās mēnešbiļetes saņemamas pašvaldības SIA "VENTSPILS REISS" autoostas kasē.

3. Citi jautājumi

3.1. Pašvaldības SIA "VENTSPILS REISS" veic informācijas uzskaiti noslēgto pasažieru pārvadājumu līgumu ietvaros un katru mēnesi līdz mēneša 15.datumam iesniedz pašvaldībai informāciju par pasažieru skaitu, kuri izmantojuši braukšanas maksas atvieglojumus iepriekšējā mēnesī, izņemot šo Noteikumu 2.1.punktā minētos.

3.2. Šie Noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks J.Vītoliņš

Ekonomikas nodaļas vadītājs A.Jansons

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!