• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Baltijas jūras valstu tikšanās". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.06.1999., Nr. 198/199 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20044

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Eksportētājiem Krievijas tirdzniecības frontē jāsaskaras ar apvērsumu"

Vēl šajā numurā

18.06.1999., Nr. 198/199

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Baltijas jūras valstu tikšanās"

"Dagens Industri"

— 99.06.16.

Palanga. Baltijas jūras reģiona valstu ārlietu ministru tikšanās vietā Palangā.

Izliktajiem karogiem ir piesietas melnas sēru lentes 1949. gada 14. jūnija nakts piemiņai, kad no Baltijas valstīm sākās lielās masu deportācijas uz Sibīriju. Šī drūmā piecdesmitā gadadiena sakrīt ar laiku, kad Lietuva noslēdz Baltijas jūras valstu padomes priekšsēdētājvalsts statusā pavadīto gadu, sarīkojot ikgadējo ministru tikšanos.

Būdama priekšsēdētājvalsts, Lietuva ir ieguldījusi lielu enerģiju, koordinējot Baltijas jūras valstu padomes un Eiropas Savienības stratēģiju attiecībā uz viedokli par Krievijas nozīmi Eiropas kontinenta nākotnē, jo sevišķi ekonomiskajā attīstībā. Padomes noslēguma komunikē tika apsveiktas arī Ķelnes augstākā līmeņa sanāksmē pieņemtās ES vispārējās direktīvas sadarbības nostiprināšanai starp ES un Krieviju.

Runājot nedaudz svinīgi, Baltijas jūras valstu padome ir reģionālās sadarbības forums, kam ir jārada stabila, demokrātiska, sekmīga un nedalīta Eiropa.

Tikšanās laikā izskatītie nozīmīgākie jautājumi bija ES paplašināšanās, valstu kopējā stratēģija iepretī Krievijai, tā sauktā Ziemeļu dimensija, kas nozīmē paplašinātu sadarbību pat ar Barenca reģionu jautājumos, kas skar reģionālo vides, transporta, ekonomikas un enerģētikas attīstību. Somija ir pavēstījusi, ka sava ES priekšsēdētājvalsts perioda laikā, kas sāksies pavisam drīz, esot nodomājusi uzmanību koncentrēt tieši uz Ziemeļu dimensiju.

Ārlietu ministri no visām Baltijas jūras reģiona valstīm - Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Vācijas, Dānijas, Zviedrijas, Somijas un Krievijas (ministra vietnieks), kā arī Norvēģijas, Islandes un ES Komisijas - sanāksmes divas dienas veltīs, lai rūpīgi caurskatītu reģiona pašreizējo ekonomisko situāciju un ES kandidātvalstu stāvokli.

Sanāksmē piedalās arī uzaicināti novērotāji no ASV, Ukrainas, Francijas un Lielbritānijas. Palangas tikšanās laikā Norvēģija uz vienu gadu pārņems Baltijas jūras valstu padomes priekšsēdētājvalsts stafeti. Līdztekus ārlietu ministru sanāksmei Palangā šo pašu valstu aizsardzības ministri Rīgā tiekas diskusijās par drošības jautājumiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!