• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 13.burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.1999., Nr. 200/207 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20098

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nāk Līgo nakts, nāk Jāņu diena

Vēl šajā numurā

22.06.1999., Nr. 200/207

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — pie Jums dodas 13.burtnīca

Godātie lasītāji, šī valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca pie jums dodas ar diviem likumiem, kas Saeimā pieņemti 20.maijā, un vairāk nekā divdesmit Ministru kabineta dokumentiem, kas izdoti no 11. līdz 25.maijam. Saeima ratificējusi divus starptautiskos līgumus: 1990.gada 26.jūnija Stambulas konvenciju par pagaidu ievešanu un Latvijas Republikas un Slovākijas Republikas 1999.gada 11.martā parakstīto konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem.

Ministru kabinets izdevis vairākus noteikumus, kas attiecas uz nodokļiem. Tādi ir "Noteikumi par īpašuma nodokļa un iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksājumu pamatparādu kapitalizāciju", "Kārtība, kādā nosakāmi dabas resursu nodokļa atvieglojumi uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), kuri realizē brīvprātīgas izlietotā iepakojuma apsaimniekošanas programmas", grozījumi noteikumos "Likuma "Par dabas resursu nodokli" normu piemērošanas kārtība" un noteikumos "Kārtība, kādā ārvalstu fiziskajām personām atmaksājams pievienotās vērtības nodoklis par precēm, kuras tiek izvestas no Latvijas". Izdoti jauni noteikumi par iekšējā tirgus aizsardzību un "Valsts iekšējā tirgus aizsardzības komisijas nolikums". Saskaņā ar Patērētāju tiesību aizsardzības likumu izdoti noteikumi par kārtību, kādā norādāmas preču un pakalpojumu cenas, kuri stāsies spēkā ar 2000.gada 1.janvāri. Saskaņā ar Pārtikas aprites uzraudzības likumu apstiprināts Pārtikas padomes nolikums. Noteikumiem par tirgus intervenci labības tirgū ir trīs pielikumi. Pirmajā doti iepērkamo graudu kvalitātes rādītāji, otrajā un trešajā — veidlapu paraugi: pieteikums labības pārdošanai intervencē un pieteikuma apstiprinājums. Divi pielikumi ar veidlapu paraugiem ir noteikumiem par kārtību, kādā piešķiramas valsts mērķdotācijas pašvaldību teritorijas attīstības plānu izstrādāšanai. Pieci pielikumi ir noteikumiem "Ar karavīriem notikušo nelaimes gadījumu izmeklēšanas un uzskaites kārtība": akta veidlapa ar paskaidrojumiem par tās aizpildīšanu, atzinums par notikušo nelaimes gadījumu, paziņojums par nelaimes gadījuma sekām, izziņa par cietušā veselības traucējuma pakāpi un nelaimes gadījumos cietušo uzskaites žurnāla paraugs. Izdarīti grozījumi "Aizsardzības ministrijas nolikumā" un "Militārpersonu dienesta gaitas nolikumā". Saskaņā ar Zemesgrāmatu likumu izdoti "Noteikumi par nostiprinājuma līguma formām", kuri stāsies spēkā ar šā gada 1.septembri. Noteikumos paredzētas desmit nostiprinājuma formas: nekustamā īpašuma ierakstīšanai zemesgrāmatā, tiesību pārgrozīšanai vai dzēšanai, jaunas tiesības nostiprināšanai, hipotēkas nostiprināšanai, nekustamo īpašumu savienošanai, kopīpašuma sadalei, nekustamā īpašuma atdalīšanai (mainoties vai nemainoties tā īpašniekam un pievienojot to citam īpašumam) un nekustamā īpašuma sadalīšanai (mainoties vai nemainoties tā īpašniekam un atverot jaunu nodalījumu zemesgrāmatā). Desmit pielikumos doti veidlapu paraugi, kuras aizpildāmas katrā konkrētajā gadījumā.

Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!