• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kultūras un citu pasākumu ieejas biļešu reģistrēšanas un piemērošanas kārtību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.1999., Nr. 200/207 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20115

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts ieņēmumu dienesta rīkojum Nr.363

Par darījumu apliecinošo kvīšu reģistrācijas un piemērošanas kārtību

Vēl šajā numurā

22.06.1999., Nr. 200/207

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests

Veids: rīkojums

Numurs: 362

Pieņemts: 18.06.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts ieņēmumu dienesta rīkojums Nr.362

Rīgā 1999.gada 18.jūnijā

Par kultūras un citu pasākumu ieejas biļešu reģistrēšanas un piemērošanas kārtību

Saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru kabineta 1999.gada 23.februāra noteikumu Nr.62 "Noteikumi par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektroniskajām ierīcēm un iekārtām" 4.4.punktu, nosaku biļešu reģistrēšanas un piemērošanas kārtību atsevišķiem uzņēmējdarbības veidiem, kuriem darījumu apliecinošs dokuments ir ieejas biļete.

1. Kultūras un citiem pasākumiem ieejas biļetes ir izgatavojamas tipogrāfiski, pa simts katrā grāmatiņā.

Uz biļešu grāmatiņas vāka ir jābūt uzrakstam: "Biļetes ........... (skaits), sērija Nr. ............ no ............ līdz ............, ar cenu Ls ..............., kopsummā par Ls ............... reģistrētas VID ............... ........gada

teritoriālās iestādes nosaukums

................... (datums ar vārdiem).

Tipogrāfijai, izsniedzot biļetes, ir jāizraksta stingrās uzskaites preču pavadzīme–rēķins.

2. Katrai biļetei ir divas daļas — noplēšamā daļa un biļetes pasaknis, kurš pēc biļetes pārdošanas paliek biļešu grāmatiņā.

3. Kā uz biļetes, tā arī uz tās pasakņa ir jābūt tipogrāfiski drukātiem: sērijai, numuram un cenai.

Uzņēmuma, uzņēmējsabiedrības (iestādes nosaukums un nodokļa maksātāja reģistrācijas kods (reģistrācijas kods) var būt drukāts tipogrāfiski vai arī uzspiests ar spiedogu.

4. Pirms biļešu pārdošanas uz biļetes un tās pasakņa jāuzspiež speciāls spiedogs ar sarīkojuma datumu, mēnesi un gadu.

5. VID teritoriālā iestāde biļetes reģistrē tikai tad, ja ir ievēroti šī rīkojuma 1., 2. un 3.punkta nosacījumi.

6. Reģistrējot biļetes VID teritoriālajā iestādē, no uzņēmuma (iestādes) jāsaņem iesniegums, kurā norādīts: reģistrējamo biļešu skaits, sērijas, numuri (no — līdz), cena latos un kopsumma latos. Vienlaikus ir jāuzrāda tipogrāfijas izsniegtā preču pavadzīme–rēķins par reģistrējamajām biļetēm.

7. Reģistrējot biļetes, uz katras biļešu grāmatiņas vāka ir jānorāda: biļešu skaits, sērijas, numuri (no — līdz), cena, summa latos, reģistrācijas datums, mēnesis un gads. Minētās ziņas jāapliecina ar VID teritoriālās iestādes darbinieka parakstu un šīs iestādes zīmogu.

8. VID teritoriālajās iestādēs jāreģistrē kultūras un citu pasākumu (arī sarīkojumu pagastu klubos, kinoizrāžu, videoseansu, disko, deju, koncertu u.c.), muzeju un izstāžu apmeklējumu, bērnu un labdarības sarīkojumu biļetes.

VID teritoriālajās iestādēs nav jāreģistrē budžeta iestāžu vietējo pasākumu ieejas biļetes — tās jāreģistrē vietējām pašvaldībām. Nav jāreģistrē arī Kultūras ministrijas pārziņā esošo teātru un koncertorganizāciju ieejas biļetes.

9. Tipogrāfijām, kuras drukā ieejas biļetes, līdz jaunā ceturkšņa pirmā mēneša 15.datumam jāiesniedz sava rajona VID nodaļā informācija par iepriekšējā ceturksnī izpildītajiem pasūtījumiem. Informācijā jānorāda pasūtītāja nosaukums, reģistrācijas kods un juridiskā adrese, kā arī izgatavoto biļešu daudzums, to sērijas un numuri, pārdoto biļešu preču pavadzīmju–rēķinu numuri un datumi.

10. No tipogrāfijām saņemtā šī rīkojuma 9.punktā minētā informācija VID teritoriālajām iestādēm jāpievieno nodokļu maksātāja lietai.

11. Atzīt par spēku zaudējušu Valsts ieņēmumu dienesta 23.05.1996. rīkojumu Nr.167 "Par kultūras un citu pasākumu ieejas biļešu reģistrēšanu".

12. Rīkojumu publicēt laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

13. Rīkojums stājas spēkā no 1999.gada 5.jūlija.

Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektors A.Sončiks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!