• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 21.jūnija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.1999., Nr. 200/207 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20125

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.212

Noteikumi par dabas liegumiem

Vēl šajā numurā

22.06.1999., Nr. 200/207

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 21.jūnija sēdē

Akceptēts noteikumu projekts "Farmaceitu profesionālās kvalifikācijas sertifikācijas noteikumi", kuri noteiks farmaceitu profesionālās kvalifikācijas sertifikācijas kārtību. Sertifikācija tiek veikta atbilstoši Latvijas Republikas Profesiju klasifikatora noteiktai klasifikācijai, kā arī lai novērtētu farmaceitu zināšanas un prasmi noteiktu profesionālo pienākumu veikšanā.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par pilnvarām izsniegt farmaceita profesionālās kvalifikācijas sertifikātus reglamentētajā sfērā", saskaņā ar likumu "Par atbilstības novērtēšanu" un ievērojot Labklājības ministrijas priekšlikumu pilnvarot farmaceitu profesionālās atbilstības novērtēšanai reglamentētajā sfērā sabiedrisko organizāciju Latvijas Farmaceitu biedrību.

Akceptēts likumprojekts "Grozījums likumā "Par valsts meža izmantošanu"", kas paredz izdarīt grozījumus likuma 15.panta ceturtajā daļā, lai saskaņā ar Ministru kabineta "Noteikumiem par kārtību, kādā noslēdzami ilgtermiņa mežizstrādes līgumi" varētu tikt pārskatīti un nepieciešamības gadījumā lauzti ilgtermiņa mežizstrādes līgumi ar nodokļu nemaksātājiem vai citām personām, kas neievēro normatīvo aktu prasības.

Akceptēts noteikumu projekts "Par sprādzienbīstamā vidē lietojamo iekārtu un aizsardzības sistēmu drošumu", kas noteiks drošības prasības sprādzienbīstamā vidē lietojamām iekārtām un aizsardzības sistēmām projektēšanā, ražošanā un atbilstības novērtēšanā pirms to piedāvāšanas pārdošanai, dāvināšanai vai nodošanā lietošanā pret atlīdzību vai bez tās iekšējā tirgū, lai neradītu draudus cilvēku veselībai, dzīvībai un videi.

Akceptēts likumprojekts "Grozījumi Obligātā militārā dienesta likumā", kas paredz: precizēt iesaucamo kategorijas, kuri noņemami no uzskaites vai ieskaitāmi rezervē, nesasniedzot maksimālo (27 gadi) iesaukšanas vecumu; noteikt, kura amatpersona pieņems lēmumu par ieskaitīšanu rezervē; paplašināt personu loku, kuras obligātajā militārajā dienestā neiesauc; finansiāli nodrošināt iesaucamo ierašanos valsts militārā dienesta pārvaldēs.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par nacionālā līmeņa teritorijas attīstības plānošanas procesa vai teritorijas attīstības plāna realizācijas gaitas pārskata publicēšanu", kas paredz atbilstoši Teritorijas attīstības plānošanas likumā noteiktajai prasībai visiem nacionālā līmeņa teritorijas attīstības plānu izstrādātājiem katru gadu līdz Ministru kabineta noteiktajam termiņam publicēt laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" pārskatus par teritorijas attīstības plānošanas procesu.

Akceptēts noteikumu projekts "Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 23.septembra noteikumos Nr.334 "Izglītības un zinātnes ministrijas nolikums"".

Akceptēts noteikumu projekts "Tehniskā spirta aprites un uzraudzības kārtība", kas paredz noteikt kārtību, kādā tiek izsniegta speciāla atļauja (licence) tehniskā (nedenaturētā) spirta ražošanai, tehniskā (nedenaturētā) spirta aprites nosacījumus, kā arī kārtību, kādā veicama tehniskā spirta uzskaite un pārskatu sniegšana.

Akceptēts noteikumu projekts "Alkohola aprites likuma atsevišķu normu piemērošanas kārtība", kas paredz nodrošināt efektīvu valsts uzraudzību un alkohola aprites caurskatāmību, reglamentējot kārtību, kādā licencējama uzņēmējdarbība ar alkoholu, veicama alkohola uzskaite, organizējama mazumtirdzniecība valsts svētkos un citos valsts mēroga pasākumos, kā arī iesniedzami pārskati par uzņēmējdarbību alkohola un tā ražošanas izejvielu apritē.

Akceptēts noteikumu projekts "Spirta daudzuma un zudumu uzskaite, to kontroles metodika", kas paredz noteikt kārtību, kādā veicama spirta, jēlspirta, spirta ražošanas blakusproduktu (izņemot sīveļļas) un alkoholisko dzērienu ražošanas izejvielu zudumu uzskaite, nosaka spirta daudzuma kontroles metodiku jēlspirta ražošanas un spirta ražošanas uzņēmumos, kā arī kārtību, kādā spirta patērētāji veic spirta uzskaiti.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par operatīvajiem transportlīdzekļiem", kas paredz noteikt juridiskās personas, kurām ir tiesības lietot operatīvos transporta līdzekļus, kā arī operatīvo transportlīdzekļu izmantošanas kārtību.

Akceptēts noteikumu projekts "Likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" normu piemērošanas noteikumi" , kuri izstrādāti, lai novērstu likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" piemērošanas praksē bieži sastopamos gadījumus, kad atsevišķas likuma normas tiek dažādi interpretētas, kas rada sarežģījumus nodokļa administrēšanā.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par uzņēmējdarbības reģistrēšanas valsts nodevu".

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!