• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 29. jūnija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.06.1999., Nr. 213/215 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20259

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 29. jūnija sēdes

Vēl šajā numurā

30.06.1999., Nr. 213/215

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 29. jūnija sēdē

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā piemēro akcīzes nodokli alkoholiskajiem dzērieniem, kurus izmanto citu preču ražošanai". Šie noteikumi noteiks kārtību, kādā: akcīzes nodokļa alkoholiskajiem dzērieniem maksātājs piemēro likuma "Par akcīzes nodokli alkoholiskajiem dzērieniem" 9.panta pirmajā daļā noteikto nodokļa likmi tiem alkoholiskajiem dzērieniem, kurus piegādā juridiskajām personām, kas minētos alkoholiskos dzērienus izmanto citu preču (izņemot alkoholiskos dzērienus) ražošanai; nodokli atmaksā ražotājam, kas izved no Latvijas Republikas muitas teritorijas preces, kurās par izejvielu izmantoti alkoholiskie dzērieni, par kuriem ir samaksāts nodoklis atbilstoši likuma "Par akcīzes nodokli alkoholiskajiem dzērieniem" 9.panta pirmajā daļā noteiktajai nodokļa likmei.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā atmaksājams akcīzes nodoklis naftas produktiem, ja degvieleļļu, tās aizstājējproduktus un komponentus izmanto par kurināmo". Uzņēmumiem, kas degvieleļļu izmanto par kurināmo, no valsts budžeta atmaksā nodokli atbilstoši likumā "Par akcīzes nodokli naftas produktiem" noteiktajai likmei attiecīgajam laikposmam par katru izmantoto degvieleļļas kilogramu, bet ne vairāk kā par 129 kilogramiem uz vienu saražoto megavatstundu.

Akceptēti "Noteikumi par sadzīves atkritumu pārstrādes un apglabāšanas veidiem un par sadzīves atkritumu pārstrādes un apglabāšanas atļauju izsniegšanas kārtību". Sadzīves atkritumu pārstrādes veidi ir: metālu un metālu savienojumu attīrīšana un pārstrāde; papīra pārstrāde; stikla pārstrāde; plastmasu pārstrāde; citu sadzīves atkritumu pārstrāde; sadzīves atkritumu kompostēšana. Sadzīves atkritumu apglabāšanas veidi ir: sadzīves atkritumu apglabāšana izgāztuvēs; sadzīves atkritumu apglabāšana poligonos. Noteikts, ka to poligonu un izgāztuvju apsaimniekotājiem, kuru teritorijās sadzīves atkritumi tiek apglabāti pirms šo noteikumu stāšanās spēkā, līdz 2001.gada 1.janvārim jāsaņem atļauja šajos noteikumos noteiktajā kārtībā.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā ārvalstu jūrnieki šķērso Latvijas Republikas valsts robežu un uzturas Latvijas Republikas teritorijā". Tie nosaka kārtību, kādā saskaņā ar 1958.gada 13.maija Konvenciju par jūrnieku nacionālajām personas apliecībām ārvalstu jūrnieki šķērso Latvijas Republikas valsts robežu un uzturas Latvijas Republikas teritorijā. Noteikts, ka jūrnieki, ieceļojot Latvijas Republikā, uzrāda derīgu jūrnieka identitātes dokumentu vai nacionālo pasi. Robežšķērsošanas atzīmes izrakstā no apkalpes saraksta vai jūrnieka ceļošanas dokumentā izdara kompetentas institūcijas pilnvarota amatpersona.

Akceptēti noteikumi "Ķīmisko vielu un ķīmisko produktu klasifikācijas, marķēšanas un iepakošanas kārtība". Noteikumi sagatavoti, ievērojot Eiropas Padomes ieteikumus un nosaka ķīmisko vielu un ķīmisko produktu klasifikācijas, marķēšanas un iepakošanas kārtību. Noteikts, ka šo noteikumu ievērošanu savas kompetences ietvaros kontrolē Vides valsts inspekcija, Valsts darba inspekcija un Valsts sanitārā inspekcija.

Akceptēti "Noteikumi par valsts civildienesta amatpersonām, uz kurām attiecas amatu savienošanas un darbu pildīšanas ierobežojumi", kas nosaka valsts civildienesta amatpersonas, uz kurām attiecas amatu savienošanas un darbu pildīšanas ierobežojumi, ja attiecīgos amatus ieņem ierēdņi (ierēdņu kandidāti), kuri saskaņā ar valsts civiliestādes nolikumu un konkrēto ierēdņu amatu aprakstu ir tiesīgi pieņemt lēmumus, kā arī veikt uzraudzības, kontroles, izziņas vai sodīšanas funkcijas attiecībā uz personām, kuras nav to tiešā vai netiešā pakļautībā, kā arī rīkoties ar valsts vai pašvaldības mantu vai finansu līdzekļiem.

Akceptēts rīkojums "Par Rēzeknes rajona Dricēnu pagasta pašvaldības nekustamā īpašuma pārņemšanu valsts īpašumā", ar kuru pārņemts valsts īpašumā un nodots Izglītības un zinātnes ministrijas valdījumā nekustamais īpašums, kuru Rēzeknes rajona Dricēnu pagasta pašvaldība nodevusi valstij: zemesgabalu 690 m2 platībā un administratīvo ēku Rēzeknes rajona Dricēnu pagastā; zemesgabalu 48000 m2 platībā un šādas ēkas Rēzeknes rajona Dricēnu pagastā: divstāvu skolas ēku ar pagrabu un piebūvi; katlumāju; noliktavu un pagrabu.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā sniedzams atzinums par preces atbilstību Latvijas kombinētās nomenklatūras kodam". Tie noteiks kārtību, kādā uz personas rakstiska iesnieguma pamata Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvalde sniedz atzinumu par preces atbilstību Latvijas kombinētās nomenklatūras kodam. Noteikts, ka atzinumu sniedz trijos posmos: preču pirmsmuitošanā; preču muitošanā un pēcmuitošanā. Ar atzinumu saistītā atbildīgās muitas iestādes lēmuma pārsūdzēšanas kārtība ir norādāma vienlaikus ar tā paziņošanu.

Akceptēts rīkojums "Par bezpeļņas organizāciju valsts zinātnisko sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Lauku attīstības studiju un pētījumu centrs"", kas paredz Latvijas Lauksaimniecības universitātes sastāvā izveidot bezpeļņas organizāciju valsts zinātnisko sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Lauku attīstības studiju un pētījumu centrs", tās pamatkapitāls ir 2000 latu, un to veido līdzekļi, kas tiek iedalīti no valsts budžeta Zemkopības ministrijas programmai "Augstākā izglītība" 1999.gadā paredzētajiem līdzekļiem. Noteikts, ka valsts kapitāla daļas turētāja sabiedrībā ir Latvijas Lauksaimniecības universitāte.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā bijušajiem Latvijas Republikas Augstākās padomes deputātiem piešķiramas, izmaksājamas un pārrēķināmas speciālās valsts pensijas". Noteikta kārtība, kādā, sākot ar 1999.gada 4.maiju, tiem bijušajiem Latvijas Republikas Augstākās padomes deputātiem, kuri balsoja par 1990.gada 4.maija deklarāciju "Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu" vai 1991.gada 21.augusta konstitucionālo likumu "Par Latvijas Republikas valstisko statusu", piešķirama, izmaksājama un pārrēķināma speciālā valsts pensija.

Akceptēts Saeimas lēmumprojekts "Par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienības līdzdalību starptautiskajā operācijā Kosovā", kas paredz: lai pildītu Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes 1999.gada 10.jūnija rezolūciju Nr.1244, saskaņā ar likuma "Latvijas Nacionālo bruņoto spēku piedalīšanās starptautiskajās operācijās" 5.panta pirmo daļu atļaut nosūtīt Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību līdzdalībai starptautiskajā operācijā Kosovā uz rezolūcijas 19.punktā noteikto laiku, minēto vienību nododot NATO militārās vadības pārziņā. Ministru kabinets lūdz Saeimu lēmuma projektu izskatīt kā steidzamu.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā atļauts izveidot un turēt akcīzes preču noliktavu alkoholiskajiem dzērieniem vai tabakas izstrādājumiem", kuri nosaka kārtību, kādā atļauts izveidot un turēt akcīzes preču noliktavu alkoholiskajiem dzērieniem vai akcīzes preču noliktavu tabakas izstrādājumiem. Noteikts, ka akcīzes preču noliktava var darboties, ja noliktavas turētājs ir saņēmis Valsts ieņēmumu dienesta atļauju turēt akcīzes preču noliktavu un izpilda šo noteikumu prasības. Noteikts, ka akcīzes preču noliktava nevar būt vienlaikus arī muitas noliktava. Noliktavas turētājs Valsts ieņēmumu dienestā saņem atsevišķu atļauju turēt akcīzes preču noliktavu alkoholiskajiem dzērieniem un atsevišķu atļauju turēt akcīzes preču noliktavu tabakas izstrādājumiem. Noteikts, ka noteikumu izpildi kontrolē Valsts ieņēmumu dienests, kā arī Akcizēto preču pārvalde un citas kontrolējošās iestādes savas kompetences ietvaros. Noteikts, ka līdz 2002.gada 1.janvārim Valsts ieņēmumu dienests atļauju turēt akcīzes preču noliktavu izsniedz noliktavas turētājam, kurš ir akcīzes preču ražotājs un kurš atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai ir saņēmis licenci jēlspirta un spirta ražošanai un realizācijai vai licenci alkoholisko dzērienu ražošanai un realizācijai, vai licenci tabakas izstrādājumu izgatavošanai un realizācijai. Noteikts, ka līdz 2002.gada 1.janvārim akcīzes preču noliktavā var ievest un uzglabāt akcīzes preces, kuras noliktavas turētājs ir saražojis vai ievedis kā izejvielas akcīzes preču ražošanai.

Akceptēti "Noteikumi par akcīzes nodokļa nodrošinājumiem alkoholiskajiem dzērieniem vai tabakas izstrādājumiem", kuri nosaka kārtību, kādā Valsts ieņēmumu dienestā iesniedzami, dzēšami un atdodami nodrošinājumi, lai nodrošinātu akcīzes nodokļa maksājumu iekasēšanu atbilstoši likumam "Par akcīzes nodokli alkoholiskajiem dzērieniem" un likumam "Par akcīzes nodokli tabakas izstrādājumiem", kā arī nodrošinājuma summas aprēķināšanas kārtību. Noteikts, ka minētie noteikumi neattiecas uz darbībām ar alkoholiskajiem dzērieniem vai tabakas izstrādājumiem, par kuriem atbilstoši Muitas likumam iesniedz galvojumu par muitas procedūru izpildi.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā ar pašvaldībām tiek saskaņota nekustamā īpašuma nodokļa prognoze". Noteikts, ka nodokļa prognozi nākamajam saimnieciskajam gadam nosaka Finansu ministrija līdz saimnieciskā gada 15.augustam.

Akceptēti noteikumi "Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 23.decembra noteikumos Nr.423 "Degvielas aprites noteikumi"". Grozījumi nepieciešami, lai palielinātu to faktoru īpatsvaru, kuri nodrošinātu pilnīgāku naftas produktu uzskaiti, veicinātu akcīzes nodokļa iekasēšanu un palielinātu naftas produktu aprites valsts uzraudzības efektivitāti.

Akceptēti noteikumi "Grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 4.augusta noteikumos Nr.289 "Noteikumi par akcīzes preču noliktavu naftas produktiem"". Noteikumi tiek papildināti ar 32.1 punktu šādā redakcijā: "32.1 Degvielu izvest (eksportēt) no Latvijas Republikas atļauts tikai no akcīzes preču noliktavas, veicot visas šajos noteikumos paredzētās uzskaites un reģistrācijas darbības."

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!