• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēc Ministru kabineta 29. jūnija sēdes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.06.1999., Nr. 213/215 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20260

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 29. jūnija sēdes (turpinājums)

Vēl šajā numurā

30.06.1999., Nr. 213/215

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pēc Ministru kabineta 29. jūnija sēdes

Valsts ieņēmumu valsts ministres Aijas Počas un aizsardzības ministra Ģirta Valda Kristovska atbildes, skaidrojumi, komentāri

Valsts ieņēmumu valsts ministre Aija Poča runāja par valdībā izskatītajiem jautājumiem attiecībā uz ieņēmumu valsts budžetā palielināšanu:

— Šodienas Ministru sēdē tika skatīts jautājums, kādā veidā piemērojams akcīzes nodoklis alkoholam, kas tiek izmantots citu preču ražošanai. Šie noteikumi ir izdoti saskaņā ar likumu par akcīzes nodokli alkoholiskajiem dzērieniem. Alkoholam, kas tiek izmantots kā izejviela citu produktu ražošanai, piemēram, konfekšu pildījumam vai spirtam logu tīrāmajā šķidrumā, tiek piemērotas samazinātās nodokļu likmes. Noteikumi paredz, kādai ir jābūt uzskaites veidlapai, dokumentiem un uzskaites kārtībai.

Nākamais dokuments ir par kārtību, kādā atmaksājams akcīzes nodoklis naftas produktiem. Ir jāmaksā par katru izmantoto degvieleļļas kilogramu, bet ne vairāk kā par 129 kilogramiem uz vienu saražoto megavatstundu. Atmaksa notiek trīs reizes gadā — 20. jūnijā, 20. oktobrī un 20. februārī. Šie noteikumi attiecas uz degvieleļļu, kas tiks iegādāta, sākot no 2000. gada 1. janvāra.

Tad vēl ir dokuments, kas paredz kārtību, kādā veidā ir sniedzami atzinumi par preces atbilstību Latvijas kombinētās nomenklatūras kodam. Importa vai eksporta gadījumos, muitojot preci, tai ir jāatbilst Latvijas kombinētās nomenklatūras kodam. Visbiežāk tas ir attiecināms uz saliktajām precēm, kurās vairāki produkti ir apvienoti vienā. Šis kods darbosies sešus gadus.

Vēl pieņēmām arī noteikumus par akcīzes preču noliktavām naftas produktiem. Eksportēt degvielu no Latvijas ir atļauts tikai no akcīzes preču noliktavām. Arī licenci eksportam var saņemt tikai tad, ja tas notiek caur akcīzes preču noliktavām. Fiziskām personām Latvijā ir atļauts ievest tikai tik daudz naftas produktu, cik ietilpst konkrētā transportlīdzekļa degvielas tvertnē. Diemžēl mēs sastopamies ar gadījumiem, ka privātpersonas, vairākas reizes šķērsojot robežu, ieved nelegālu degvielu, un pierobežas rajonos ir jūtams liels spiediens uz vietējiem tirgotājiem. Degvielas transporta gadījumos iekšzemē uzņēmumiem noteikti ir jāizraksta stingrās uzskaites kvītis. Uzņēmumiem, kas nodarbojas ar degvielas vairumtirdzniecību, būs jāpalielina savs statūtkapitāls, taču šie noteikumi stāsies spēkā tikai ar 2000. gada 1. janvāri.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!