• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija kopumā, visu novadu saistībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.06.1999., Nr. 213/215 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20262

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija kopumā, visu novadu saistībā (turpinājums)

Vēl šajā numurā

30.06.1999., Nr. 213/215

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija kopumā, visu novadu saistībā

Par mūsu veikumu, domājot par administratīvi teritoriālās reformas gaitām, gan tagad, gan arī turpmāk radīsies ideju kopums. Par vienu no tādiem apliecinājumiem kļuva no 14. līdz 16.jūnijam Jūrmalas dziednīcā "Rīgas līcis" sarīkotā kārtējā Eiropas valsts pārvaldes un pašvaldību mācību aģentūru apvienības SCEPSTA (Standing Conference of European Public Service Training Agencies) konference.

Šoreiz konferences temats bija "Mācības ētikā un ētika mācībās". Sanāksmes dalībniekiem bija iespējams klausīties referātus un diskutēt par daudziem (un ne tikai par šiem) jautājumiem:

— Vai sabiedriskās pārvaldes darbiniekiem ir nepieciešams savs ētikas kodekss?

— Kā ar mācību palīdzību mazināt korupciju sabiedriskajā pārvaldē?

— Vai savi ētikas standarti būtu nepieciešami arī sabiedriskās pārvaldes mācību institūtiem?

Referātus par šiem tematiem bija aicināti nolasīt speciālisti no Norvēģijas, Dānijas un Latvijas un vēl citām valstīm. Konferences noslēgumā tās dalībniekiem tika piedāvāts ieskats Latvijas Pašvaldību mācību centra pētījumā " Iedzīvotāju pašiniciatīva, ticība sev un savas nākotnes veidošanā".

Lai konference būtu iespējami daudzveidīga, tajā tika aicināti valsts pārvaldes un pašvaldību mācību institūtu pārstāvji no Lielbritānijas, Maltas, Dānijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Somijas, Lietuvas un Latvijas.

Latvijas Pašvaldību mācību centra ierosmes bija Latvijai pašlaik īpaši aktuālas, jo tās sasaucas ar pievienošanās prasībām, ko tagad izvirza Eiropas Savienība. Tāpēc šajās dienās šķita ļoti būtiski uzzināt to, ka informācijas un pārvaldes atklātums ir iespējams Latvijai tuvajās Eiropas valstīs un kā arī Baltijas valstīs šos procesus var sekmēt.

Šī bija pirmā reize, kad šāda konference notika Latvijā, jo mūsu valsti SCEPSTA apvienībā pārstāvēja Latvijas Valsts administrācijas skola un Latvijas Pašvaldību mācību centrs.

Jau šī mēneša vidū, 16. un 17.jūnijā, Ludzas rajonā bija iecerēts seminārs "Pašvaldības un administratīvi teritoriālā reforma". Tas tālab, ka Ludzas rajons ir viens no tiem Latvijas četriem rajoniem, kuros teritoriālās apvienošanās iespēju izpēti veica jau pagājušajā gadā, un te iegūtie materiāli šobrīd noder par metodisko bāzi citu rajonu administratīvo teritoriju izpētē. Ludzas rajona pašvaldību vadītāji līdz šim izrādījuši lielu interesi par reformas gaitu, tādēļ šis seminārs bija iecerēts tieši Ludzas rajonā.

Kā mums ziņo Pašvaldību lietu pārvaldes preses sekretāre Sarmīte Plūme, 16. jūnijā Malnavā un 17.jūnijā Zilupē vajadzēja pulcēties visu šī novada apkaimes pašvaldību vadītājiem un deputātiem, lai varētu iepazīties ar administratīvi teritoriālās reformas gaitu un šībrīža iestrādēm, kā arī, lai rosinātu pašvaldību darbiniekus aktīvi iesaistīties diskusijā par reformas norisi. Tālab šķita ļoti būtiski, lai šajā seminārā varētu piedalīties visu pašvaldību deputāti.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!