• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes informācija "Par Mežaparka apsaimniekošanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.06.1999., Nr. 213/215 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20273

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas domes informācija

Par Rīgai veltītu televīzijas raidījumu

Vēl šajā numurā

30.06.1999., Nr. 213/215

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: informācija

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Par Mežaparka apsaimniekošanu

Rīgas domes Īpašuma departamenta Meža pārvalde sagatavojusi lēmumprojektu par Rīgas pilsētas Mežaparka apsaimniekošanu. Lēmumprojekts paredz sakārtot Mežaparka meža fonda zemes, paaugstinot to ainavisko, kā arī estētisko vērtību un piemērotību pilsētas iedzīvotāju atpūtai. Projekta veikšanai nepieciešami aptuveni 15 930 latu.

Mežaparks ir viena no vecākajām un iecienītākajām Rīgas pilsētas iedzīvotāju atpūtas vietām. Tas aizņem 390 ha teritoriju Rīgas ziemeļaustrumdaļas kāpu masīvā, kas nosaka augsnes morfoloģiskās un ģenētiskās īpatnības, bet tās savukārt — dominējošos meža augšanas apstākļu tipus. Meža noslodze arvien palielinās, notiek dabiskā meža pārvietošanās, priežu mežos parādās tiem neraksturīgās lapu koku sugas (kļavas, liepas, ozoli) un dažādas krūmu sugas. Lielais pameža biezums samazina atpūtai izmantojamos meža nogabalus, padarot mežaudzes nepārredzamas, necaurejamas un atpūtai nepiemērotas.

Lai paaugstinātu Mežaparka estētisko vērtību, ir jāveic speciāli mežsaimnieciskie pasākumi, iztīrot pamežu. Pamežs netiks izcirsts pilnībā, tiks atstātas noteiktas pameža grupas ar viendabīgu pameža sugu sastāvu un aptuveni 15 metru attālumu starp tām.

Lai netraucētu ligzdojošiem putniem un varētu pareizi izvērtēt cērtamos un atstājamos kokus, pameža kopšanas izpildes laiks ir noteikts lapotā stāvoklī no 1.augusta līdz 1.oktobrim. Pameža kopšana atkarībā no iedzīvotāju apmeklētības pakāpes tiks iedalīta trīs sektoros:

1.sektors: visintensīvāk apmeklētajā zonā — ap Mežaparka Lielo estrādi, karuseļiem un Zooloģisko dārzu;

2.sektors: intensīvi apmeklētā zona — pie Ķīšezera, gar Ostas un Meža prospektiem;

3.sektorā tiks ieskaitīta pārējā Mežaparka daļa, kopšanas vietas un apjomus nosakot pēc detalizētas šīs daļas izpētes, kas jāveic līdz gada beigām. Pameža kopšanas darbi šajā sektorā tiks veikti tikai nākamajā gadā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!