• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Valsts ieņēmumu dienesta modernizācijas projekta ieviešanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.06.1999., Nr. 213/215 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20284

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasaule ir lielāka - pāri laikam un telpai

Vēl šajā numurā

30.06.1999., Nr. 213/215

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pasaules banka

Informācija

Par Latvijas Valsts ieņēmumu dienesta  modernizācijas projekta ieviešanu

No 15. līdz 18. jūnijam Latvijā uzturējās Pasaules bankas pārstāvji, lai pārraudzītu Valsts ieņēmumu dienesta modernizācijas projekta ieviešanas gaitu. Pasaules bankas misija, kuru vadīja Mansurs Farsada kungs ( Mansour Farsad ), apspriedās ar Latvijas valdības pārstāvjiem par turpmākajiem uzdevumiem šī projekta ieviešanā, lai atbalstītu ieņēmumu sistēmas modernizāciju Latvijā. Misija apmeklēja arī nodokļu administrēšanas nodaļas (vietējās VID iestādes) Jelgavā un piedalījās Valsts ieņēmumu dienesta ikgadējā sanāksmē Valmierā.

Projekts ir izveidots, pamatojoties uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) sagatavoto Stratēģisko plānu laika periodam no 1998. līdz 2002. gadam. Tam ir jānodrošina tehniskā palīdzība, apmācības, informāciju tehnoloģijas un cita veida atbalsts projekta ieviešanas periodā.

Projekta uzdevums ir uzlabot ieņēmumu administrēšanu, tajā pašā laikā būtiski izmainot nodokļu maksātāju izpratni, attieksmi un disciplinētību. Latvijas ieņēmumu administrēšanas sistēmai ir vajadzīgi tādi organizatoriskie un administratīvie pasākumi, kas atbilstu jau gūtajiem panākumiem pārejā uz tirgus ekonomiku. Lai šo sistēmu uzlabotu, VID ir uzsācis plašu modernizācijas programmu. Lai stiprinātu organizatoriskās, vadības un darbības spējas, šajā programmā ir ietverti vairāki investīciju projekti.

Pasaules bankas projekts šīs programmas atbalstam pamatojas uz diviem savstarpēji saistītiem komponentiem:

• organizācijas un vadības komponents — lai uzlabotu VID vispārējo organizatorisko efektivitāti;

• darbības komponents — lai uzlabotu VID darbību kritiskajos punktos — nodokļu, muitas un sociālās apdrošināšanas maksājumu administrēšanā.

Valsts ieņēmumu dienesta modernizācijas projekts nodrošinās VID vadībai tehnisko palīdzību, mācības, informāciju tehnoloģijas, lai radītu iespēju vadīt VID ilgā laika periodā un uzlabotu tā organizatorisko struktūru un darbību saskaņā ar nesen apvienotajām muitas, sociālās apdrošināšanas un nodokļu administrēšanas funkcijām, kā arī nolūkā modernizēt VID darbību tādās jomās kā

a) nodokļu maksātāju reģistrācija,

b) deklarāciju apstrāde,

c) pakalpojumu sniegšana nodokļu maksātājiem,

d) maksājumu iekasēšana,

e) audits,

f) izziņa,

g) lēmumu pārsūdzība,

h) muita,

i) sociālās apdrošināšanas maksājumu iekasēšana un

j) vispārējā informācijas tehnoloģiju infrastruktūra.

Kopējais projekta finansējums ir gandrīz 50 miljonu dolāru apjomā, no kuriem 5,1 miljonu dolāru finansēs Pasaules banka.

Toms Baumanis,

PB Ārējo sakaru speciālists

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!