• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV un Latvijas bruņoto spēku kopīgām mācībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.06.1999., Nr. 213/215 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20303

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jelgavas domes sēdes protokola Nr.17/25 izraksts

Par saistošo noteikumu "Par dzīvojamo telpu maksimālo īres maksu Jelgavā" grozīšanu

Vēl šajā numurā

30.06.1999., Nr. 213/215

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ASV un Latvijas bruņoto spēku kopīgām mācībām

Pamatojoties uz ASV un Latvijas bruņoto spēku savstarpējo sadarbību, no š.g. 28. jūnija līdz 20. augustam tiek rīkotas mācības "Cornerstone 99", un no š. g. 28. jūnija līdz 8. jūlijam mācības "Medceur 99".

Mācības vadīs ASV un Latvijas bruņoto spēku apvienotais komandējošais sastāvs:

• mācību komandieri: JS komandkapteinis Teodors Glens ( CDR Theodore Glenn ), pulkvežleitnants Normunds Aizpurs;

• mācību štāba priekšnieki: JS kapteinis Georgs Driskols ( LCDR George Driscoll ), majors Artūrs Ģirupnieks;

• mācību "Cornerstone 99" komandieri: JS kapteinis Raimonds Mardini ( LCDR Raymond Mardini ), ZS virsniekvietnieks Gunta Saule–Pavlovska;

• mācību "Medceur 99" komandieri: JS komandkapteinis Timotijs Tompsons ( CDR Timothy Tompson ), majors Alnis Dambergs.

 

"Cornerstone 99"

Starptautiskajās mācībās "Cornerstone 99" piedalās Amerikas Savienoto Valstu Jūras spēku inženieru mobilais bataljons ( Naval Mobile Construction Batalion ), Mičiganas Nacionālās gvardes inženieri ( Michigan Army National Guard Engineers ) un Latvijas Republikas Zemessardze.

Priekšlikums par kopīgām inženiertehniskām mācībām "Cornerstone 99" tika pieņemts 1998. gada maijā ar mērķi veicināt sadarbību starp Latvijas un Amerikas Savienoto Valstu karavīriem.

Mācībās "Cornerstone 99" piedalīsies 110 ASV militārie speciālisti un 36 ārrindas zemessargi no visām Latvijas brigādēm. Apvienotā remontdarbu brigāde, sadalīta pa grupām, veiks daudzpusīgus remontdarbus, kas pārsvarā būs saistīti ar sanitāro mezglu izbūvi:

• Kazdangas lauksaimniecības tehnikumā;

• Irlavas bērnu namā;

• Rīgas 1. internātskolā;

• Pansionātā Ķīšos.

Mācībās piedalās ārrindas zemessargi no Alūksnes, Ludzas, Talsu, Tukuma un Liepājas bataljoniem, Dobeles, Jelgavas un Jēkabpils. Daļa no mācību dalībniekiem ir Grobiņas un Kazdangas lauksaimniecības tehnikumu audzēkņi, kuri brīvprātīgi ir iestājušies Zemessardzē, un ir ārrindas zemessargi.

 

"Medceur 99"

Starptautiskajās mācībās "Medceur 99" piedalīsies ASV Jūras kājnieku ķirurģiskās palīdzības un plānošanas vienības, Lietuvas un Igaunijas ārsti un vidējais medicīnas personāls, Latvijas Nacionālo bruņoto spēku štābs, LAT BAT un Latvijas Zemessardzes ierindas un ārrindas zemessargi.

Teorētiskās un praktiskās mācības notiek uz Rīgas Stradiņa Universitātes un Ādažu mobilo strēlnieku mācību centra bāzes. To laikā paredzēts apgūt un pilnveidot militāro un civilo dienestu savstarpējo sadarbību, pamatojoties uz NATO procedūru standartiem. Nodarbībās tiks izskatīti jautājumi, kas saistīti ar neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanu cietušajiem katastrofās vai masveida nelaimes gadījumos un kaujas ievainojumu aprūpei īpaši sarežģītos apstākļos.

Mācībās "Medceur 99" piedalīsies 92 medicīnas darbinieki no Amerikas Savienotajām Valstīm, Lietuvas un Igaunijas vienības katra viena vada sastāvā, kopskaitā 60 dalībnieki no Latvijas puses. Medicīnas vads tiks nokomplektēts uz LAT BAT bāzes no vairākām Naiconālo bruņoto spēku vienībām, piedalīsies Katastrofu medicīnas centra, rajonu un pilsētu slimnīcu ārsti, feldšeri un medmāsas, kuri ikdienā sniedz neatliekamo medicīnisko palīdzību.

No š. g. 28. jūnija līdz 3. jūlijam, ASV Jūras kājnieku militārā medicīnas centra pasniedzēji organizē teorētisko kursu, kura noslēgumā klausītāji saņems ASV Jūras kājnieku militārā medicīnas dienesta personāla mācību centra starptautiskos sertifikātus.

No š.g. 5. līdz 7. jūlijam notiks "Medceur 99" lauka mācības Ādažu poligonā, kur imitēs lidmašīnas katastrofu apdzīvotā vietā. Tiks iesaistīti aptuveni 200 speciālistu no militāriem un civiliem medicīniskās aprūpes dienestiem, lai sniegtu neatliekamo medicīnisko palīdzību cietušajiem, un 200 NBS izlūkdesanta un štāba bataljona karavīri, kuri imitēs ievainotos.

Mācību "Medceur 99" mērķis ir izstrādāt un apgūt nepieciešamās iemaņas militāro un civilo medicīnas aprūpes dienestu savstarpējai sadarbībai, cietušo glābšanas un meklēšanas darbos dažādu katastrofu gadījumos.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!