• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Par valsts galvojumu "Liepājas Metalurgam". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.01.2010., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/203233

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministre: Par Sociālās drošības tīkla stratēģiju veselības aprūpei

Vēl šajā numurā

06.01.2010., Nr. 2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Par valsts galvojumu “Liepājas Metalurgam”

Pēc Valsts kases izvērtējuma finanšu ministrs Einars Repše saskaņā ar likumu “Par valsts budžetu” parakstīja valsts galvojumu AS “Liepājas Metalurgs” par aptuveni 60 miljonu latu aizņēmumu uzņēmuma ražotņu modernizācijai. Galvojumu paredzēts sniegt tikai par aizdevuma pamatsummas atmaksu.

“Mūsu valsts ekonomikas izaugsmes priekšnosacījums ir investīcijas, novirzot līdzekļus uzņēmējdarbības un eksporta atbalstam, kas līdz šim iespēju robežās tika nodrošināts. Valdība arī turpmāk ir gatava sniegt atbalstu Latvijas uzņēmumiem, palīdzot tiem saglabāt starptautiskos tirgus, investējot līdzekļus uzņēmumu modernizēšanā, tādējādi arī nodrošinot mūsu valsts tautsaimniecības attīstību,” norāda E.Repše.

Projekta mērķis ir “Liepājas Metalurga” ražotnes modernizācija ar jaunākās tehnoloģijas elektroloka krāsni, kausa krāsni un nepārtrauktās liešanas iekārtas modifikāciju. Tiks nomainītas esošās trīs novecojošās krāsnis pret efektīvākas tehnoloģijas tēraudkausēšanas elektroloka krāsni ar ražošanas jaudu vismaz 865 000 tonnu gadā, kas nodrošinās visus “Liepājas Metalurga” velmēšanas stāvus ar nepieciešamo tērauda sagatavju ražošanas kapacitāti. Ar elektroloka krāsni būs iespējams ražot armatūru ar samazinātu vienas vienības pašizmaksu, balstoties uz resursu ietaupījumu, no salīdzinoši dārgākas gāzes pārejot uz lētāku elektroenerģiju izmantošanu ražošanas procesā. Elektroloka krāsnī ir ievērojami tīrāks ražošanas process nekā esošajai tehnoloģijai.

Kopējais “Liepājas Metalurga” ražotņu modernizācijai plānotais investīciju apjoms projekta otrā posma realizācijai ir paredzēts ap 95 miljoniem eiro.

“Liepājas Metalurga” metalurģiskā rūpnīca šobrīd izmanto novecojušu tērauda ražošanas tehnoloģiju (kopš 1965.gada trīs martena krāsnis tērauda kausēšanai), un, lai turpmāk varētu strādāt efektīvi, tai ir jāturpina uzsākto ražotņu modernizācija. Ražotņu modernizācijas pirmajā posmā no 2006. līdz 2007.gadam “Liepājas Metalurgs”, neizmantojot kredītlīdzekļus, ir veicis ieguldījumus ap 35 miljoniem eiro.

Par valsts galvotā aizdevuma nodrošinājumu “Liepājas Metalurgs” ieķīlās uzņēmuma kustamo mantu, modernizējamo tēraudkausēšanas cehu un jaunizveidojamās tēraudkausēšanas tehnoloģiskās iekārtas.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!