• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: - pieņemot tiesnešu zvērestu - sveicot jaunos tiesnešus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.05.2001., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20325

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar atbalstu Latvijai un Baltijas valstīm

Vēl šajā numurā

15.05.2001., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— pieņemot tiesnešu zvērestu

11. maijā Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai svinīgo zvērestu nodeva Vidzemes apgabaltiesas tiesnese Elfa Aizpurve, Rīgas apgabaltiesas tiesnesis Rihards Hlevickis, Limbažu rajona tiesas tiesnese Daina Glinka, Ludzas rajona tiesas tiesnesis Ēvalds Kokins, Preiļu rajona tiesas tiesnese Rita Skabe, Daugavpils tiesas tiesnesis Jānis Šauša, Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas tiesnesis Māris Vīgants, Balvu rajona tiesas tiesnesis Dimitrijs Zamjatins, Jelgavas Zemesgrāmatu nodaļas tiesnese Gunta Čepule.

Valsts prezidenta preses dienests

TT1.JPG (90551 BYTES) TT2.JPG (110095 BYTES) Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga, pasniedzot tiesneša amata ķēdi Vidzemes apgabaltiesas tiesnesei Elfai Aizpurvei Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Rīgas pilī 11.maijā: jaunie tiesneši kopā ar tieslietu ministri Ingrīdu Labucku un Valsts prezidenti Vairu Vīķi–Freiberga

— sveicot jaunos tiesnešus

Uzruna tiesnešiem zvēresta nodošanā Valsts prezidentei 2001.gada 11.maijā

Sveicu jūs visus, nododot svinīgo tiesneša zvērestu un uzņemoties atbildīgos pienākumus kļūt par tiesnešiem Latvijas Republikā!

Mēs esam atgriezušies demokrātiskā iekārtā, kur tiesiskums ir viens no pašiem svarīgākajiem balstiem. Demokrātija nevar pastāvēt, ja nav tā, ka viens likums valda visiem. Tā ir pati svarīgākā demokrātijas izpausme, ka visiem ir pieejams tiesas spriedums, kas tiek izlemts objektīvi, aplūkojot visas iespējamās puses un katram ļaujot aizstāvēt savu viedokli. Jūsu pienākumi ir smagi, uz jūsu pleciem gulsies tādi lēmumi, kas iespaidos daudzu cilvēku personīgās dzīves un līdz ar to arī viņu dzīvesbiedrus, vecākus, bērnus un citus tuviniekus.

Jebkurš tiesas lēmums iespaido ne tikai tos, kas vai nu tiesas prāvā gūst gandarījumu, vai zaudē, bet visiem šiem ļaudīm līdzi nāk arī viņu ģimenes un viņu tuvinieki. Vēl vairāk — jebkurš tiesas spriedums atstāj arī iespaidu uz to, kāda valstī ir iekārta, cik valsts ir spējīga gādāt par katru tās iedzīvotāju un aizstāvēt tā tiesības. Ja starp valsti un iedzīvotāju zūd uzticība tiesu sistēmai, ja rodas šaubas par tiesnešu integritāti un viņu labo gribu, tad pašos pamatos tiek apdraudēta valsts savā būtībā, tiek apdraudēta uzticība visai valstij un tās struktūrām. Tādēļ es vēlētos jūs lūgt mūža garumā atcerēties šīs atbildības nastu, ko jūs nesat, bet atcerēties arī to, ka jūsu rokās ir iespēja turpināt virzīt uz priekšu pēdējo desmit gadu laikā jau aizsāktās reformas. Jums būs atbildība sekot līdzi vēl daudzām likuma maiņām, kas mūs sagaida, turpināt uzlabot savu kvalifikāciju jūsu tiesneša mūža garumā un mudināt savus kolēģus uz to pašu.

Es aicinu jūs — ticiet paši savām spējām mainīt pašreizējo situāciju, lai tā strauji kļūtu par tādu, ka mēs varam bez sarkšanas nostāties jebkurai Eiropas valstij blakus un teikt — mūsu tiesu sistēma ne par matu neatpaliek no citām.

Es esmu pārliecināta, ka tas ir iespējams, es ticu mūsu cilvēku spējām un labajai gribai, es aicinu jūs visus pie tā strādāt un atbalstīt mūsu valsts virzību uz Eiropu un uz pasauli.

Es novēlu jums, jūsu amatu pildot, vislabākās sekmes!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!