• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par 2002. gada valsts budžetu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.05.2001., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20327

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Paldies par mātes mīlestību

Vēl šajā numurā

15.05.2001., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par 2002. gada valsts budžetu

Ministru prezidents Andris Bērziņš ir sācis saņemt Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ekspertu atzinumus par atsevišķām 2002. gada valsts budžeta projekta programmām. Ekspertīze veikta saskaņā ar vienošanos starp Ministru prezidentu un LDDK par budžeta programmu izvērtējumu no izmaksu un lietderības efektivitātes viedokļa, veidojot nulles budžetu.

LDDK ierosina mainīt izdevumu struktūru virknē budžeta programmu, paredzot lielāko līdzekļu daļu novirzīt projektu līdzfinansējumam, kas ļautu piesaistīt ES finansējumu, kā arī citus finansu resursus. LDDK arī uzskata, ka valsts institūcijās atsevišķi budžeta pieprasījumi ir veidoti bez dziļāka pamatojuma un analīzes, kam analogās situācijās privātajās firmās sekotu finansējuma samazinājums pašai administrācijai.

LDDK vērš valdības uzmanību uz valsts pārvaldes institūciju pasūtīto pētījumu sadrumstalotību, datu vairākkārtēju un nesistemātisku vākšanu. Tāpat eksperti ierosina pastiprināt garantijas saistības pasūtījumu precīzai izpildei un augstas kvalitātes nodrošināšanai autoceļu būvniecībā un to remontā.

Diemžēl pagaidām LDDK nav izdevies atrast konkrētas valsts budžeta izdevumu pozīcijas, kurās iespējams līdzekļu samazinājums. Tomēr atsevišķās budžeta programmās tiek norādīts uz problēmām, kuras sakārtojot var palielināt līdzekļu izlietojuma efektivitāti, piemēram, gan autoceļu uzturēšanā, gan profesionālajā izglītībā.

Kopumā LDDK pārskata 48 budžeta programmas un apakšprogrammas, kā arī 12 valsts uzņēmējsabiedrību budžetus.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!