• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētkos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.01.2010., Nr. 3 https://www.vestnesis.lv/ta/id/203292

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrs: Par ieturēto pensiju izmaksu pensionāriem

Vēl šajā numurā

07.01.2010., Nr. 3

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētkos

Latvijas Valsts prezidenta Valda Zatlera apsveikums:

UZRUNA.JPG (17735 bytes)
Valsts prezidents Valdis Zatlers, sveicot Latvijas pareizticīgos un vecticībniekus Ziemassvētkos 2010.gada 6.janvārī
Foto: Toms Kalniņš, VPK

Labvakar!

Silti sveicu visus, kas šovakar svin Ziemassvētkus!

Priecīgi un gaiši Kristus piedzimšanas svētki šodien ienākuši pareizticīgo un vecticībnieku baznīcās, draudzēs un daudzās Latvijas ģimenēs.

Latvija vienmēr ir bijusi zeme, kurā draudzīgi dzīvo dažādu tautību un konfesiju ļaudis. Mēs varam lepoties ar to, ka cilvēki mūsu valstī var brīvi izvēlēties reliģisko piederību, meklējot savas ticības visdziļākos avotus.

Latvijā ir vairāk nekā 350 000 pareizticīgo un vecticībnieku draudžu locekļu. Daudz ir arī to, kas sevī auklē ticību un piederību pareizticīgo un vecticībnieku sabiedrībai un kultūrai.

Sabiedrības daudzveidība, tās radītās pēdas kultūrā, mākslā, cilvēku vērtībās ir katras valsts lielākā bagātība, par ko priecāties un no kā iedvesmoties.

Rietumu kristīgā baznīca Ziemassvētkus svin 25. un 26.decembrī. Pareizticīgo un vecticībnieku baznīca seko Jūlija Cēzara kalendāram un Ziemassvētkus atzīmē šajās janvāra dienās.

Taču Ziemassvētkiem ir kopīga vēsts. Vēsts par Dieva bērnu Kristu, kas sūtīts, lai veidotu mūsu pasauli labāku, lai liktu tai atjaunoties un atdzimt atkal un atkal no jauna. Tiekšanās pēc garīgākas, savstarpējās attiecībās siltākas un dvēseliski tīrākas pasaules saistās ar prieku, cerībām un ticību. Ticību mīlestībai, kas ir cilvēka visskaistākā izpausme un spēka avots.

Šovakar pareizticīgie un vecticībnieki godina arī Vissvēto Dievmāti Dzemdētāju – godina māti. Vienlaikus tā ir arī ģimenes godināšana, uzsverot paaudžu savstarpējās saiknes spēku, tās pārmantojamības nepieciešamību, atbildību pret saviem vecākiem, vecvecākiem un atbildību pret saviem bērniem.

Bez mīlestības, ticības un paļāvības uz sevi un sev mīļiem cilvēkiem ir grūti paveikt lielus darbus. Ticība un mīlestība vajadzīga ne vien katram cilvēkam, katrai ģimenei, bet arī valstij – mums visiem kopā. Un jo īpaši tad, kad klājas grūtāk.

Lai šajos Ziemassvētkos daudz cerības un mīlestības, paļāvības uz sevi un citiem! Lai lielāka pārliecība, raugoties nākotnē!

Daudz prieka un gaišuma!

Priecīgus jums Kristus piedzimšanas svētkus!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!