• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Par ieturēto pensiju izmaksu pensionāriem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.01.2010., Nr. 3 https://www.vestnesis.lv/ta/id/203293

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atrodoties ārpus valsts robežām un nododot Valsts prezidenta vietu Saeimas priekšsēdētājam

Vēl šajā numurā

07.01.2010., Nr. 3

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Par ieturēto pensiju izmaksu pensionāriem

Finanšu ministrs Einars Repše, pamatojoties uz Satversmes tiesas (ST) spriedumu, kas paredz izmaksāt pensijas pilnā apmērā un atmaksāt pensionāriem to pensijas daļu, kas ieturēta kopš 2009.gada 1.jūlija, piedāvā to izmaksāt nekavējoties, sākot ar šā gada februāri.

“Ņemot vērā valdības mērķtiecīgo un pārdomāto fiskālo politiku, pašreiz Valsts kasē ir līdzekļi, tādēļ es piedāvāju pensionāriem ieturēto parādu izmaksāt nekavējoties. Finanšu ministrija veiks visus nepieciešamos darbus, nodrošinot iespēju, lai parādu izmaksātu jau ziemas mēnešos, kad iedzīvotāju izdevumi ir lielāki apkures sezonas dēļ,” norāda E.Repše.

Provizoriski izanalizējot 2009.gada valsts budžeta deficīta rādītājus, kā arī 2010.gada budžeta prognozes, Finanšu ministrija piedāvās nodrošināt nepieciešamos līdzekļus pensiju izmaksai.

Lai izpildītu ST spriedumu, papildus būs nepieciešami aptuveni 80 miljoni latu, lai izmaksātu pensionāriem ieturēto parādu, kā arī aptuveni 105 miljoni latu, lai no šā gada 1.marta maksātu pensijas pilnā apmērā. Kopumā papildus ir nepieciešami 185 miljoni latu, kas palielinās valsts budžeta deficītu par 1,5%. Izpildot ST spriedumu, 2010.gada valsts budžeta deficīts nepārsniegs iepriekš panāktās vienošanās ar starptautiskajiem partneriem un būs ap 8,5% pēc ESA 95 metodoloģijas.

Finanšu ministrs E.Repše šos priekšlikums šodien prezentē Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē, kurā plānots lemt par nepieciešamajiem pasākumiem, lai izpildītu ST spriedumu tā dēvētajā pensiju samazināšanas lietā.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!