• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Par atbalstu Turcijas integrācijai Eiropas Savienībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.01.2010., Nr. 4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/203412

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministre: Par cenu samazināšanu kompensējamajiem medikamentiem

Vēl šajā numurā

08.01.2010., Nr. 4

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Par atbalstu Turcijas integrācijai Eiropas Savienībā

6.janvārī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, tiekoties ar Turcijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Duraju Polatu, pārrunāja Latvijas un Turcijas divpusējo attiecību aktualitātes, Eiropas Savienības dienaskārtības jautājumus, tostarp Turcijas integrācijas gaitu Eiropas Savienībā. Tikšanās notika vēstnieka atvadu vizīšu ietvaros.

Sarunas laikā M.Riekstiņš pozitīvi novērtēja vēstnieka ieguldījumu Latvijas un Turcijas dialoga stiprināšanā. Ministrs atzīmēja, ka vēstnieka kadences laikā notikušie kultūras pasākumi, kā arī augstu amatpersonu vizīšu apmaiņa ir labs pamats politisko un ekonomisko attiecību pilnveidošanai.

Pārrunājot Eiropas Savienības aktuālos jautājumus, uzmanība tika pievērsta Eiropas Savienības paplašināšanās procesam un Turcijas integrācijai Eiropas Savienībā. “Latvija atbalsta paplašināšanās procesa turpināšanu un Turcijas integrāciju Eiropas Savienībā, balstoties uz individuālu pieeju un dalības ES kritēriju izpildi,” norādīja M.Riekstiņš. Vienlaikus ministrs uzsvēra, ka neatrisinātie divpusējie jautājumi nedrīkst būt par ieganstu iestāšanās procesa kavēšanai Eiropas Savienībā.

D.Polats Turcijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā ir bijis kopš 2005.gada 6.decembra. Viņš ir pirmais Latvijā rezidējošais Turcijas vēstnieks; iepriekš Latvijā tika akreditēti Viļņā rezidējoši Turcijas vēstnieki.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!