• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta komitejas sēdē: 2010.gada 11.janvārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.01.2010., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/203488

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2010.gada 7.janvārī

Vēl šajā numurā

12.01.2010., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta komitejas sēdē: 2010.gada 11.janvārī

RAPLM: Par zaudējumu atlīdzināšanu gājēju celiņu ierīkošanai Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes aizsargjoslā

 Ministru kabineta komiteja 11.janvārī atbalstīja Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) izstrādāto kārtību, kas nosaka zaudējumu atlīdzības veidu, apmēru un aprēķina zaudējumus gājēju celiņu ierīkošanai Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes aizsargjoslā.

Zaudējumi tiek aprēķināti un atlīdzināti, pamatojoties uz zemes īpašnieka vai kopīpašnieku motivētu iesniegumu, kuram pievienoti dokumenti, kas apliecina zaudējumus. Pašvaldība, izvērtējot iesniegumu, lemj par zaudējumu rašanos un vienojas par zaudējumu atlīdzības veidu, kā arī apmēru ar īpašnieku.

Ja vienošanos nevar panākt triju mēnešu laikā, pašvaldība lemj par zaudējumu atlīdzības veidu un apmēru. Īpašnieks lēmumu var pārsūdzēt administratīvā procesa kārtībā.

Noteikumu projekts arī paredz, ka līdz 2012.gada 31.decembrim zaudējumu atlīdzību vietējās pašvaldības izmaksā atbilstoši pašvaldības budžetā paredzētajiem finanšu līdzekļiem, ņemot vērā pašreizējo finansiālo situāciju valstī.

Šobrīd tiesiskajā regulējumā nav noteiktas kārtības, kas noteiktu zaudējumu atlīdzības veidu, apmēru un aprēķināšanas kārtību. Patlaban par gājēju celiņu ierīkošanu, kas noteikti vietējo pašvaldību teritorijas plānojumos, zemes īpašnieki nesaņem atlīdzību. Apgrūtināta ir arī jaunu gājēju celiņu ierīkošana.

RAPLM izstrādātais noteikumu projekts “Kārtība, kādā nosaka zaudējumu atlīdzības veidu, apmēru un aprēķina zaudējumus, kas radušies, ierīkojot un lietojot gājēju celiņus Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes aizsargjoslā” vēl jāskata Ministru kabinetā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!