• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par starptautisku kravu tranzīta veikšanu uz Afganistānu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.01.2010., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/203491

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

12.01.2010., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par starptautisku kravu tranzīta veikšanu uz Afganistānu 

8.janvārī Aizsardzības ministrijas vadītā darba grupa, kurai bija uzticēts risināt jautājumus, kas saistīti ar iespēju veikt starptautiskajai operācijai Afganistānā (ISAF) paredzētu NATO nemilitāru kravu tranzītu caur Latviju, vienojās, kurus pretendentus rekomendēt Ministru kabinetam kā potenciālos kravu pārvadājumu nodrošinātājus.

Darba grupas sagatavotie priekšlikumi 12.janvārī tiks virzīti izskatīšanai Ministru kabinetā galīgā lēmuma pieņemšanai. Attiecīgie komersanti tiks publiskoti pēc valdības apstiprinātā lēmuma.

Sagatavojot informatīvo ziņojumu par potenciālajiem komersantiem, darba grupa ir izpildījusi Ministru prezidenta rīkojumu. Pēc galīgā lēmuma pieņemšanas Ministru kabinetā ar izraudzītajiem komersantiem tiks noslēgta vispārējā vienošanās par nemilitāru kravu tranzīta nodrošināšanu.

Aizsardzības, Ārlietu un Satiksmes ministrija no 2009.gada rudens aktīvi strādāja, lai sagatavotu nepieciešamos dokumentus uzaicinājuma nosūtīšanai komersantiem sava piedāvājuma iesniegšanai un apzinātu potenciālos komersantus šādu pakalpojumu sniegšanai.

Konsultējoties ar NATO un balstoties uz alianses izstrādātajiem kritērijiem un standartiem, tādējādi veicinot maksimālu uzaicinājuma procedūras atklātību un pārskatāmību, tika sagatavots uzaicinājums piedāvājuma iesniegšanai. Pēc iepriekšējas tirgus izpētes tas 2009.gada decembra sākumā tika nosūtīts 15 komersantiem; savus piedāvājumus iesniedza septiņi komersanti.

Darba grupā līdztekus Aizsardzības, Ārlietu, Satiksmes ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvjiem saskaņā ar Ministru prezidenta rezolūciju strādāja arī Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras un Latvijas Loģistikas asociācijas pārstāvji.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!