• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Godinot latviešu strēlnieku varonību un pieminot Pirmajā pasaules karā Ziemassvētku kaujās kritušos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.01.2010., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/203493

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

12.01.2010., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Godinot latviešu strēlnieku varonību un pieminot Pirmajā pasaules karā Ziemassvētku kaujās kritušos

01.JPG (25740 bytes)
Sestdien, 9.janvārī, lai godinātu Ziemassvētku kaujās kritušos latviešu strēlniekus, Babītes pagasta Antiņu kapos notika piemiņas pasākums, kurā kopā ar iedzīvotājiem un NBS karavīriem piedalījās arī (no labās) NBS komandieris ģenerālmajors Juris Maklakovs, aizsardzības ministrs Imants Viesturs Lieģis un Babītes novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ence
Foto: Normunds Mežiņš, RJC

9.janvārī Babītes pagasta Antiņu kapos un Jelgavas novada Valgundes pagasta Ložmetējkalnā notika piemiņas pasākumi, kuros godināja Pirmā pasaules kara Ziemassvētku kaujās kritušos latviešu strēlniekus.

Piemiņas pasākumos piedalījās aizsardzības ministrs Imants Lieģis, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Juris Maklakovs, bruņoto spēku vienību komandieri, karavīri un jaunsargi.

 “Pieminot Ziemassvētku kaujas un tajās kritušos, atcerēsimies latviešu strēlnieku varonību. Viņi drosmīgi cīnījās, neskatoties uz pretinieka pārspēku un cīņu biedru zaudējumiem. Cīnījās par savu zemi un savu tautu,” piemiņas brīdī Antiņu kapos teica I.Lieģis.

Aizsardzības ministrs norādīja, ka Ziemassvētku kaujas ir un būs spilgts atgādinājums tam, ka no saviem tēvutēviem – latviešu strēlniekiem – mēs varam mācīties drosmi un izturību, mīlestību pret savu zemi, kas apliecināma ne tikai vārdos, bet arī ar darbiem.

Antiņu kapos notikušajā atceres pasākumā vairāk nekā 50 jaunsargu kandidāti, pieņemot jaunsarga solījumu, tika svinīgi uzņemti jaunsargu rindās. Uzrunājot jaunsargus, aizsardzības ministrs aicināja smelties apņēmību un gribasspēku no latviešu strēlniekiem, izvirzīt mērķus un būt apņēmīgiem to īstenošanā, būt par tādiem savas valsts pilsoņiem, kuri uzņemas atbildību un darbojas savai tautai nozīmīgu mērķu sasniegšanā.

Savukārt pēcpusdienā Ložmetējkalnā tika iekurti atmiņu ugunskuri, pie kuriem skanēja literāri muzikāla kompozīcija, kurā izmantoti A.Grīna “Dvēseļu putenis” fragmenti, tika dziedātas strēlnieku dziesmas.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

02.JPG (24098 bytes) 03.JPG (21418 bytes)
Sestdien, 9.janvārī, Pirmā pasaules kara Ziemassvētku kauju atceres pasākumu ietvaros Latvijas Kara muzejs sadarbībā ar vēstures rekonstrukcijas klubu “Arsenāls” muzeja filiālē “Ziemassvētku kauju muzejs” autentiskā vietā atjaunotajos Pirmā pasaules kara nocietinājumos, kurus Ziemassvētku kaujās ieņēma latviešu strēlnieki, izmantojot tā laika karavīra ekipējumu un karošanas paņēmienus, rekonstruēja uzbrukumu vācu pozīcijām
Foto: Normunds Mežiņš, RJC

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!