• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrija: Par pensiju izmaksu pensionāriem, kuri dzīvo ES dalībvalstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.01.2010., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/203564

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2010.gada 12.janvārī

Vēl šajā numurā

13.01.2010., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrija: Par pensiju izmaksu pensionāriem, kuri dzīvo ES dalībvalstīs

 Saskaņā ar grozījumiem likumā “Par valsts pensijām” no 2010.gada 1.janvāra piemaksu pie valsts pensijas izmaksās arī tiem pensionāriem, kuri dzīvo Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomikas zonas (ES/EEZ) dalībvalstīs, informē Labklājības ministrija (LM).

Ja pensionārs pēc 2010.gada 1.janvāra pārcelsies uz pastāvīgu dzīvesvietu citā ES/EEZ dalībvalstī, tad pensiju un tagad arī piemaksu viņš saņems jaunajā dzīvesvietā. Informācija par jaunās dzīvesvietas bankas kontu jāiesniedz Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai (VSAA).

Tiem pensionāriem, kuri jau dzīvo Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstī, pirmā piemaksa tiks izmaksāta 2010.gada februārī par diviem mēnešiem, t.i., janvāri un februāri. Pēc tam tiks nodrošināta ikmēneša piemaksas izmaksa.

LM norāda, ka pensionāriem, kuri ir izbraukuši uz dzīvi citā ES/EEZ dalībvalstī pirms 2004.gada 1.maija, ir jāsazinās ar VSAA teritoriālo nodaļu, kas veic pensijas izmaksu, vai Starptautisko pakalpojumu nodaļu, lai saņemtu informāciju par piemaksas saņemšanas kārtību. Informācija par piemaksas saņemšanas kārtību ir pieejama VSAA mājaslapā www.vsaa.lv.

LM atgādina, ka piemaksa tiek piešķirta pie vecuma un invaliditātes pensijas un tā ir atkarīga no apdrošināšanas stāža, kas uzkrāts līdz 1995.gada 31.decembrim. Piemaksas apmērs par vienu apdrošināšanas stāža gadu ir 70 santīmi. Līdz 2009.gada 31.decembrim piemaksa netika eksportēta, izbraucot uz pastāvīgu dzīvesvietu citā ES/EEZ dalībvalstī.

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!