• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par Tūrisma likuma grozījumu spēkā stāšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.01.2010., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/203730

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par līdzekļu neparedzētiem gadījumiem piešķiršanu

Vēl šajā numurā

15.01.2010., Nr. 8

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par Tūrisma likuma grozījumu spēkā stāšanos

 13.janvārī stājās spēkā grozījumi Tūrisma likumā, kas precizē kompleksā tūrisma pakalpojuma definīciju, nosakot, ka tas ir tūrisma pakalpojumu apvienojums, kas sagatavots iepriekš vai pēc klienta pieprasījuma, attiecas uz periodu, kas ir garāks par 24 stundām, un ietver diennakts izmitināšanu vai vismaz divus no šādiem tūrisma pakalpojumiem – transportu, izmitināšanu, citu tūrisma pakalpojumu, kas nav transporta vai izmitināšanas palīgpakalpojums un aizņem proporcionāli lielāko daļu no tūrisma pakalpojumu apvienojuma.

Vienlaikus tika precizēta tūrisma operatora definīcija, nosakot, ka tas ir komersants, kas organizē tūrisma pakalpojumu sniegšanu Latvijā vai ārvalstīs un šos pakalpojumus piedāvā vai pārdod klientiem tieši vai ar tūrisma aģenta starpniecību, savukārt komersants, kas tūrisma operatora vārdā uz pilnvarojuma vai cita civiltiesiska līguma pamata piedāvā vai pārdod tūrisma operatora sagatavotos tūrisma pakalpojumus, ir tūrisma aģents.

No 13.janvāra līdz ar grozījumu Tūrisma likumā stāšanos spēkā tiek atcelta arī prasība par tūristu gidu obligāto sertifikāciju, kas samazinās administratīvo slogu un veicinās uzņēmējdarbību tūrisma nozarē.

Grozījumi Tūrisma likumā paredz tiesības vietējai pašvaldībai savas teritorijas ārtelpā noteikt tūrisma objektus un apskates vietas, par kurām vispusīgu informāciju var sniegt tikai savu profesionālo kvalifikāciju apliecinājis tūristu gids. Konkrētās pašvaldības kompetencē arī ir izdot savus saistošos noteikumus, kuros tiek reglamentēta tūristu gida profesionālās kvalifikācijas apliecināšanas kārtība. Tomēr, pašvaldībām, izstrādājot šādus saistošos noteikumus, ir jāievēro Eiropas Savienības normas un Latvijas kā dalībvalsts saistības, kas attiecas uz iekšējā tirgus jautājumiem.

Attiecīgi par spēku zaudējušiem uzskatāmi arī 2008.gada 20.novembra Ministru kabineta noteikumi Nr.943 “Tūristu gida sertificēšanas un pakalpojumu sniegšanas kārtība”, kas noteica teritorijas un objektus, kurās pakalpojuma sniegšanai nepieciešamas noteiktas kategorijas sertifikāts, kā arī kārtību, kādā sertifikāts iegūstams un pagarināms tā derīguma termiņš.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!