• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Grieķijas ārlietu ministra aizvietotāja vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.01.2010., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/203733

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ungārijas ārlietu ministra darba vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

15.01.2010., Nr. 8

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Grieķijas ārlietu ministra aizvietotāja vizīti Latvijā

Pie Saeimas deputātiem:

 Saeimas Ārlietu komisijas deputāti 13.janvārī, tiekoties ar Grieķijas Republikas ārlietu ministra aizvietotāju Dimitru Drucu, pārrunāja abu valstu divpusējās politiskās un ekonomiskās attiecības, kā arī sadarbību Eiropas Savienībā (ES).

Sveicot viesi Saeimā, Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš Latvijas un Grieķijas attiecības raksturoja kā lieliskas, par ko liecina aktīva augsta līmeņa amatpersonu vizīšu apmaiņa. Puses bija vienisprātis par parlamentāro kontaktu nozīmi, īpaši parlamentu nozaru komisiju un deputātu sadraudzības grupu līmenī.

Runājot par Latvijas un Grieķijas sadarbību ES, A.Bērziņš vērsa uzmanību uz apstākli, ka abas valstis atrodas ES perifērijā un abām ir ES ārējā robeža. Tas nozīmē, ka tām nākas saskarties ar līdzīgām problēmām, kurām nepieciešams koordinēts ES līmeņa risinājums, uzsvēra komisijas priekšsēdētājs.

Amatpersonas pārrunāja arī situāciju Balkānos un šā reģiona valstu eirointegrācijas procesu. Grieķija aktīvi atbalsta Balkānu valstu ceļu uz dalību ES, apliecināja D.Drucs. Grieķija vēlas veicināt, lai ārpus ES esošās Balkānu valstis Savienībai pievienoties jau 2014.gadā. Šādam gadskaitlim būtu dziļi simboliska nozīme, jo 2014.gadā apritēs 100 gadi, kopš tieši Balkānos izcēlās Pirmais pasaules karš, atzīmēja D.Drucs.

Saeimas preses dienests

 Pie ārlietu ministra:

13.janvārī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš tikās ar Grieķijas ārlietu ministra aizvietotāju (alternate) Dimitru Drucu. Tikšanās laikā puses pārrunāja abu valstu divpusējo attiecību attīstību, politiskā dialogu perspektīvu, kā arī sadarbību ekonomikā.

Sarunas laikā liela uzmanība tika veltīta Eiropas Savienības darba kārtībai, ņemot vērā Eiropas Savienības pārejas periodu, kas attiecas uz Lisabonas līguma implementāciju, jaunā Eiropas Komisijas sastāva un Eiropas Ārējās darbības dienesta izveidi. Ministri bija vienisprātis, ka jaunajā Eiropas Ārējās darbības dienestā jābūt adekvātai dalībvalstu pārstāvībai.

Tikšanās laikā uzmanība tika pievērsta Eiropas Savienības paplašināšanas procesam. “Latvija atbalsta atvērto durvju politiku ES paplašināšanās procesā. Taču vienlaikus potenciālajām dalībvalstīm ir jāizpilda noteiktie pievienošanās kritēriji,” norādīja M.Riekstiņš.

Runājot par situāciju dažādos reģionos, tostarp Rietumbalkānos, M.Riekstiņš atzīmēja Latvijas nostāju atbalstīt iepriekš pieņemtos Eiropas Savienības lēmumus saistībā ar šo valstu perspektīvu Eiropas Savienībā. Tāpat puses pārsprieda Eiropas Savienības Austrumu partnerības nozīmi stabilitātes veicināšanā reģionos ārpus Eiropas Savienības.

Saistībā ar ekonomiskajiem izaicinājumiem, ar ko saskaras daudzas valstis, M.Riekstiņš uzsvēra pozitīvos tirdzniecības rādītājus starp Latviju un Grieķiju un atzīmēja potenciālu ekonomisko attiecību stiprināšanā. M.Riekstiņš norādīja, ka abu valstu ekonomiskajā sadarbībā nozīmīgs ir tūrisms, jo Grieķija ir viens no Latvijas tūristu iecienītākajiem galamērķiem.

Tikšanās laikā Grieķijas ārlietu ministra aizvietotājs D.Drucs uzaicināja ārlietu ministru M.Riekstiņu ierasties vizītē Grieķijā.

D.Drucs ir Grieķijas ārlietu ministra aizvietotājs kopš 2009.gada 7.oktobra. Oficiāli ārlietu ministra portfelis ir premjerministram Georgam Papandreu.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!