• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sveicot pasākuma "Gada balva medicīnā 2009" dalībniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.01.2010., Nr. 9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/203827

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Kanādas parlamenta Senāta priekšsēdētāja oficiālo vizīti

Vēl šajā numurā

19.01.2010., Nr. 9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sveicot pasākuma “Gada balva medicīnā 2009” dalībniekus

Godātie medicīnas darbinieki!

Ārsti, medmāsas, vecmātes un visi, kas par savu mūža aicinājumu izvēlējušies humānāko no profesijām!

“Gada balva medicīnā” par gadu, kas medicīnas jomai bijis radikālu pārmaiņu un smagu pārbaudījumu laiks, ir kas īpaši nozīmīgs un vērtīgs. Tādēļ vispirms vēlos izteikt vislielāko atzinību visiem tiem, kas šajā nebūt ne vieglajā laikā tomēr rada iniciatīvu un apņēmību rīkot šos īpašos svētkus cilvēkiem, kuri savā ikdienas darbā rūpējas un glābj dārgāko no vērtībām – cilvēka veselību un dzīvību. Paldies iniciatoriem – Rīgas Stradiņa universitātes Absolventu asociācijai, kā arī Veselības ministrijai, kas atbalstīja šīs tradīcijas atjaunošanu un pasākuma organizēšanu.

Ir aizritējis gads, ko Latvija vienmēr atcerēsies kā pārbaudījumu un radikālu pārmaiņu laiku. 2009.gadā dziļas ekonomiskās krīzes apstākļos valdībai ir nācies veikt smagas reformas tieši tajās jomās, kas vistiešāk attiecas uz katru indivīdu. Tā ir veselības aprūpe un izglītība. Līdz ar to nopietnas izmaiņas skāra ne tikai jūsu profesijas pārstāvjus un izglītības darbiniekus, bet visu sabiedrību kopumā. Šādu reformu nepieciešamība, būtība un mērķi bija zināmi jau vairākus gadus iepriekš. Tomēr rīkoties nācās tieši valstij vissarežģītākajā laikā. Citiem vārdiem sakot, mums viena gada laikā nācās paveikt agrāk nepadarīto un atlikto, lai savestu kārtībā savas valsts finanses un sāktu dzīvot atbilstoši savām iespējām un patiesajai rocībai. Tas bija jāveic, lai pārvarētu krīzi un sāktu veidot ekonomiski pamatotu un ilgtspējīgu valsts attīstības modeli, tai skaitā veselības aprūpē.

Tādēļ es pateicos visiem tiem mediķiem, kuri izturēja šo pārmaiņu laiku un, veicot savus profesionālos pienākumus ievērojami samazināta finansējuma apstākļos, augstāk par visu ir turējuši Hipokrāta zvērestā ietverto ideju.

Sirsnīgi sveicu visus “Gada balvas medicīnā 2009” laureātus un novēlu, lai ikviens jūsu amata līdzgaitnieks vēlētos līdzināties un sekot jums. Lai pietiek izturības un profesionālas degsmes! Lai pārmaiņās topam stiprāki, gudrāki un vienotāki!

Vēlu skaistus svētkus visiem šā pasākuma dalībniekiem.

Ministru prezidenta Valda Dombrovska apsveikums “Gada balvas medicīnā 2009” svinīgā pasākuma dalībniekiem 15.janvārī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!