• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrs: Uzturoties darba vizītē Berlīnē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.01.2010., Nr. 9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/203828

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

19.01.2010., Nr. 9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrs: Uzturoties darba vizītē Berlīnē

15.janvārī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs darba vizītē Berlīnē apmeklēja 75.starptautisko izstādi “Zaļā nedēļa”, kā arī tikās ar Vācijas un vairāku citu valstu, kas piedalās izstādē, augstākajām nozares amatpersonām.

Kā pirmos J.Dūklavs Latvijas stendā uzņēma Vācijas federālo pārtikas, lauksaimniecības un patērētāju aizsardzības ministri Ilzi Aigneri, Berlīnes valdības birģermeistaru Klausu Voveraitu, kā arī Vācijas lielākās zemnieku sabiedriskās organizācijas – Vācijas Zemnieku savienības – vadītāju Gerdu Zonlaiteru. Sarunā tika skartas abu valstu lauksaimniecības un lauku attīstības aktualitātes, kā arī līdzšinējās sadarbības gaita un tās perspektīvie virzieni nākotnē. Tikšanās laikā zemkopības ministrs ielūdza I.Aigneri apmeklēt Latviju. Vācijas federālā pārtikas, lauksaimniecības un patērētāju aizsardzības ministre ar prieku pieņēma šo ielūgumu. Vācijas amatpersonas atzinīgi novērtēja gan Latvijas stendu, gan degustācijā piedāvātos produktus.

Savukārt sarunā ar Ukrainas lauksaimniecības politikas ministru Juriju Meļņiku tika iztirzāti jautājumi par Latvijas iestājas procesu Eiropas Savienībā un līdzšinējo pieredzi lauksaimniecības nozaru efektivizēšanā. Par šīm tēmām J.Meļņiks izrādīja īpašu interesi un vēlējās uzzināt pēc iespējas plašāku informāciju.

J.Dūklavam tiekoties ar Zviedrijas Lauksaimniecības ministrijas valsts sekretāru Rolfu Eriksonu, notika viedokļu apmaiņa par tiešajiem maksājumiem un Kopējās lauksaimniecības politiku pēc 2013.gada. R.Eriksons arī uzskata, ka Zviedrijai varētu noderēt Latvijas pieredze vilku populācijas optimālā uzturēšanā, jo pēdējā laikā Zviedrijā šie plēsēji ir savairojušies un nodarījuši zaudējumus lopkopjiem. Sarunā arī J.Dūklavs un R.Eriksons bija vienisprātis, ka meža nozares un zivsaimniecības jautājumos Latviju un Zviedriju vieno līdzīgi uzskati.

Brandenburgas veterinārā dienesta vadītājs Klauss Raimers tikšanās laikā ar zemkopības ministru uzsvēra, ka 15 gadu ilgā pieredze pārtikas un veterinārajā jomā starp Latviju un Brandenburgu ir bijusi veiksmīga un joprojām ir aktuāla. K.Raimers norādīja, ka ir gatavs atbalstīt šo sadarbību arī turpmāk, jau jaunajā, optimizētajā lauksaimniecības pārvaldes sistēmā.

Bavārijas pārtikas, lauksaimniecības un mežsaimniecības ministru Helmutu Brunneru interesēja Latvijas pieredze tiešo maksājumu administrēšanā. Tāpat J.Dūklavs un H.Brunners apmainījās viedokļiem par KLP attīstību nākamajā 2013.–2010.gada plānošanas periodā. Bavārijā, līdzīgi kā Latvijā, pārsvarā ir mazas un vidējas zemnieku saimniecības ar vidējo platību 25 hektāri.

Pasaules lielākā pārtikas, lauksaimniecības un dārzkopības izstāde Starptautiskā Berlīnes “Zaļā nedēļa” tika atklāta 14.janvārī.

Savukārt 16.janvārī notika III Starptautiskais lauksaimniecības ministru forums “Lauksaimniecība un klimata izmaiņas – jauni konceptuāli priekšlikumi politikas veidotājiem un rūpniecībai” un II Berlīnes lauksaimniecības ministru galotņu sanāksme. Šajos pasākumos piedalījās arī J.Dūklavs. Darba dienas gaitā zemkopības ministrs tikās arī ar Polijas lauksaimniecības un lauku attīstības ministru Mareku Savicki un Bādenes–Virtembergas pārtikas un lauku vides ministru Peteru Hauku.

Latviju izstādē pārstāvēja seši lauksaimniecības produktu pārstrādes uzņēmumi: SIA “Paipal Farm” ar paipalu olām un dažādām delikatesēm, SIA “Sfeks” ar zefīriem un marmelādēm, SIA “Mālpils piensaimnieks” ar piena produktiem, SIA “Mandor Rīga” ar dzērvenēm pūdercukurā, SIA “Dienvidi Plus” ar smiltsēršķu sulu un marmelādi un SIA “Zaksi” ar Užavas alu. Uzņēmumi izstādē piedalās ar Zemkopības ministrijas atbalstu.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!