• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Par lata stabilitāti kā vienu no prioritārajiem uzdevumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.01.2010., Nr. 9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/203830

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministre: Par veselības aprūpes saistīšanu ar nodokļu nomaksu

Vēl šajā numurā

19.01.2010., Nr. 9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Par lata stabilitāti kā vienu no prioritārajiem uzdevumiem

Finanšu ministrs Einars Repše aicina izbeigt jebkādas diskusijas par lata stabilitāti, jo lata devalvācija kā risinājums ekonomikas izaugsmei valdībā netiek un netiks apsvērts. Pasaules ekonomistu viedokļi arī dalās šajā jautājumā, tādēļ viņu paziņojumi sabiedrībai nav jāuztver kā vienīgā patiesība.

Neskatoties uz pašreizējo ekonomisko situāciju valstī, mūsu nacionālā valūta – lats – ir stabils Latvijas ekonomikas pamats un valdība strādā pie valsts nelietderīgo izdevumu būtiskas samazināšanas, nevis pie lata devalvācijas. Lata stabilitāte ir viens no mūsu prioritārajiem uzdevumiem, tādēļ jebkāda lata stabilitātes mazināšana būtu bezmērķīga un ļoti negatīvi ietekmētu mūsu tautsaimniecību kopumā, nevis dotu pozitīvu rezultātu.

Latvijas sabiedrība, tai skaitā pensionāri, skolotāji, uzņēmēji un pārējie, finansiāli zaudētu daudz vairāk, nekā īstermiņā iegūtu. Latvijas valdība un starptautiskie finanšu donori vienprātīgi atbalsta esošā lata piesaistes kursa saglabāšanu, uzskatot to par būtisku nosacījumu Latvijas izvirzīto mērķu sasniegšanai.

Gan Latvijas valdības vēstulē Starptautiskajam Valūtas fondam, gan Latvijas ekonomikas stabilizācijas un izaugsmes atjaunošanas programmā, gan saprašanās memorandā ar Eiropas Komisiju fiksētais lata kurss tiek minēts kā stabilas monetārās politikas pamats.

Tāpat valdība par vienu no stratēģiskajiem mērķiem noteikusi pēc iespējas ātrāku eiro valūtas ieviešanu Latvijā, par vēlāko termiņu nosakot 2014.gadu. Patlaban tiek plānots, ka 2012.gadā Latvija spēs nodrošināt kopīgās valūtas ieviešanas kritērijam atbilstošu budžeta deficīta līmeni zem 3% no iekšzemes kopprodukta, kā arī izpildīt pārējos Māstrihtas kritērijus, lai atbilstoši valdības apstiprinātajam Nacionālajam eiro ieviešanas plānam realizētu atlikušos praktiskās sagatavošanās pasākumus.

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!