• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Nacionālā sporta padome: Par budžeta sadalījumu sportam 2010.gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.01.2010., Nr. 9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/203833

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par augsta līmeņa darba grupas tikšanos

Vēl šajā numurā

19.01.2010., Nr. 9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Nacionālā sporta padome: Par budžeta sadalījumu sportam 2010.gadā

Finanšu ministrijā (FM) 14.janvārī notika finanšu ministra Einara Repšes vadītā Latvijas Nacionālās sporta padomes (LNSP) sēde, kurā tika izskatīti jautājumi par budžeta sadalījumu sportam 2010.gadā, par pasaules čempionāta vindsērfingā “Raceboard” un pasaules čempionāta junioriem Latīņamerikas dejās rīkošanu 2010.gadā Latvijā u.c.

“Pašreizējā ekonomiskajā situācija, ievērojot fiskālo disciplīnu, ar vislielāko atbildību ir jāizturas pret jebkuriem valsts budžeta izdevumiem. Jauniešu fiziskā sagatavotība nedrīkst palikt novārtā, jo starp viņiem ir mūsu valsts nākamie izcilie sportisti, kas Latvijas vārdu nes visā pasaulē. No savas puses, aicinu nozares atbildīgo ministriju rūpīgi izvērtēt sadalīto finansējumu programmas “Sports” ietvaros, lai gada beigās nebūtu jāvēršas Ministru kabinetā ar pieprasījumu līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, bet visas funkcijas nodrošinātu pieejamā finansējuma ietvaros,” sēdes laikā norādīja ministrs E.Repše.

LNSP sēdes laikā Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretārs Mareks Gruškevics prezentēja budžeta finansējuma indikatīvo sadalījumu 2010.gada valsts budžeta programmas “Sports” trīs apakšprogrammās un norādīja, ka IZM ir mainījusi pieeju finanšu līdzekļu sadalē, ņemot vērā, ka šajā procesā iesaistījās ne tikai Finanšu piešķiršanas sporta komisijas locekļi, bet arī visas sporta nozares interesenti un pārstāvji, tādējādi nodrošinot caurspīdīgumu valsts budžeta plānošanā un iespēju finansējuma saņēmējiem iesaistīties lēmuma pieņemšanā par valsts budžeta līdzekļu sadali.

Budžeta apakšprogrammā “Sporta būves” paredzēti 579 234 lati. LNSP vienojās par atbalstāmajiem virzieniem, par prioritāti nosakot finanšu līdzekļu piešķiršanu valsts sporta bāzēm, kurām nav cita līdzfinansētāja. Atbalsts tiks sniegts arī pašvaldību un privātajām bāzēm, kā arī olimpiskajiem centriem un līdzīgi kā 2009.gadā arī divām sporta federācijām sporta bāzu īrei.

Budžeta apakšprogrammā “Sporta federācijas un sporta pasākumi” paredzēti 1 217 023 lati. Padome atbilstoši Ministru kabinetā nolemtajam atbalstīja nepieciešamo līdzekļu novirzīšanu 2009.gadā likvidētajās valsts aģentūrās nodarbināto sporta speciālistu atalgojumam, lai nodrošinātu mācību–treniņu darba nepārtrauktību. Finansējums tiks piešķirts Eiropas čempionāta kamaniņu sportā un Eiropas čempionāta U-20 jaunietēm organizēšanai, kā arī Latvijas Sporta federāciju padomei sadalīšanai atbilstoši izstrādātajiem un ar IZM saskaņotajiem kritērijiem.

Budžeta apakšprogrammā “Augstas klases sasniegumu sports” budžetā paredzēti 3 677 755 lati. Šajā apakšprogrammā par prioritāti tika noteikta finanšu līdzekļu piešķiršana Latvijas Olimpiskās komitejas, Latvijas Olimpiskās vienības un Latvijas olimpiešu sociālā fonda programmām, kā arī bobsleja un kamaniņu trases “Sigulda” starta estakādes būvniecības saistību izpildei. Papildus minētajam no šīs apakšprogrammas 630 000 latu paredzēti kā sadalāmais finansējums sporta spēļu federācijām saskaņā ar Ministru kabineta 2009.gada 28.jūlija noteikumiem Nr.819.

LNSP sēdē atbilstoši Sporta likumam saskaņoja biedrības “Latvijas Zēģelētāju savienība” pieteikumu 2010.gada 14.–19.jūnija pasaules čempionāta vindsērfingā “Raceboard” klasē sarīkošanai Liepājā, biedrībai piešķirot no valsts budžeta līdzekļiem 10% no kopējās budžeta tāmes čempionāta organizēšanai, t.i., 3000 latu čempionāta tehniskajam nodrošinājumam. Tāpat LNSP nolēma saskaņot biedrības “Latvijas Sporta deju federācija” pieteikumu organizēt pasaules čempionātu junioriem Latīņamerikas dejās 2010.gada 18.decembrī Rīgā, biedrībai no valsts budžeta piešķirot līdzekļus 10% apmērā no čempionāta kopējas tāmes, t.i., 7000 latu.

Sēdes laikā tika arī saskaņots jautājums par biedrības “Latvijas Motosporta federācija” pieteikumu organizēt FIM pasaules čempionātu spīdvejā junioriem 2010.gada 13.–14.augustā Daugavpilī.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!